Skupina mladých ľudí v rozhovore - Blog OVB
Všetko o tvojich financiách

Náš blog

Tu sa dozviete všetko o financiách, dôchodkoch, poistení a kariére. Dáme vám užitočné tipy pre váš každodenný život, povieme vám o novinkách z finančného sveta a poskytneme pohľady do zákulisia OVB.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

5 najčastejších chýb poistenia nehnuteľnosti

Poisťovne odhadujú, že na Slovensku je poistených približne 60 percent nehnuteľností. Tento nelichotivý stav zhoršuje ešte skutočnosť, že veľká časť poistiek je zastaraná, a teda majiteľov reálne nechráni pred významnými škodami. V tomto blogu sa pozrieme na päť najčastejších chýb, ktoré ľudia robia pri poistení nehnuteľnosti.

Žena pracuje z domu na posteli

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Nové pracovisko: tipy na home office

Zo slnečného balkóna, pohodlne z gauča alebo pri perfektne vybavenom pracovnom stole - home office je možný na mnohých miestach v tvojom vlastnom príbytku. Práca sa stáva flexibilnejšou a najmä rodiny môžu lepšie zosúladiť súkromný život s prácou. Všetko, čo potrebuješ vedieť o práci z domu, nájdeš tu!

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

5 dôvodov, prečo je podnikanie s rodinou správnou voľbou. Rozhovor s úspešnými podnikateľmi z OVB.

V OVB máme viacero úspešných, dhodobo podnikajúcich tímov, ktorých súčasťou sú členovia rodiny. Tak ako je to aj u Masarikovcov. Peter Masarik sa nedávno vypracoval na pozíciu krajského riaditeľa. Do OVB pred rokmi pozval aj svoju sestru Evu, ktorá je dnes okresnou riaditeľkou. Priamo v Petrovom tíme si Eva našla partnera Lukáša Strelku, ktorý pracuje na pozícii okresného vedúceho a sú rodičmi malého Lucasa. Všetci traja sa zhodli na týchto 5 najdôležitejších dôvodoch, prečo je podnikanie s rodinou tou správnou voľbou: 

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Hypotéku je zbytočné odkladať. Podstatné je zafixovať si nízky úrok na 10 a viac rokov

V čase neistoty, aký zažívame kvôli vysokej inflácii a vojne na Ukrajine aktuálne aj na Slovensku, je prirodzené sa pýtať, či nie je prílišným rizikom zobrať si hypotéku. Mnohí klienti sa už s nami podelili o svoje obavy, či dokážu splácať novú hypotéku, a či teda nie je lepšie odložiť rozhodnutie zobrať si úver na neskôr. Stručná odpoveď na túto obavu by znela: ak potrebujete bývať, je lepšie zobrať si hypotéku teraz ako neskôr. Detailnejšie vysvetlenie nájdete v tomto blogu.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Nastavte si hypotéku tak, aby ste pokojne spávali a zarobili tisíce navyše

Je prirodzené, že každý by chcel mať čo najlacnejšiu hypotéku. Existuje niekoľko zásad, ako to viete dosiahnuť aj dnes, v čase rastúcich úrokov. Základom je zaistiť si splátku aj schopnosť splácať bez ohľadu na okolnosti. A ak splátku hypotéky „vyvážite“ pravidelným investovaním, môžete mať úver „bez úroku“. V tomto blogu vám poradíme, ako na to.

Študenti sa rozprávajú – Študentské financovanie

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Financujte svoje štúdium: Takto to funguje

Chceš študovať? Možno pridať magisterský titul k tomu bakalárskemu? Na rozdiel od prvej učňovky, zarobíš počas štúdia menej peňazí. Aj na štátnych univerzitách budeš musieť platiť mesačné náklady. Preto tu nájdeš všetky tipy a možnosti, ako si môžeš efektívne financovať svoje štúdium.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Hrozí na Slovensku prasknutie cenovej bubliny a prudký pokles cien nehnuteľností? Zahraničné skúsenosti skôr naznačujú opak.

Niet žiadnych pochýb o tom, že na Slovensku existuje najmä v segmente bytov cenová bublina. Je však otázne, kedy a do akej miery očakávať jej prasknutie. Proti výraznému a rýchlemu cenovému prepadu totiž stále hovorí vysoký dopyt, nedostatok nových bytov na predaj a takisto stále  lacné hypotéky.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Rozhovor s predstaviteľmi Allianz: Profesionál, ktorý každý deň radí v otázke financií, je zárukou pridanej hodnoty a kvality

Stále viac ľudí na Slovensku si zvyká, že s otázkami okolo financií im pomôže odborník, rovnako ako im napríklad pri bolesti chrbta pomôže lekár. Vďaka tomu chránia svoje úspory pred rastúcou infláciou a strechu nad hlavou pred problémami so splácaním hypotéky.

Opýtali sme sa predstaviteľov Allianz, spoločnosti s dlhoročnými skúsenosťami v poskytovaní poistenia, investícií a sporenia, aké výzvy nás čakajú v roku 2022, a ako sa s nimi vysporiadať.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Skúsenosti s OVB: Správne nastavené poistenie podporilo Andreu v ťažkých chvíľach

Skúsenosti s OVB pochádzajú z rôznorodých osudov. Andrei Pálešovej koncom roka 2019 diagnostikovali počas materskej dovolenky nádorové ochorenie. Neskôr absolvovala operáciu a následne náročnú liečbu, ktorá ju na niekoľko mesiacov vyradila z pracovnej činnosti.