Skupina mladých ľudí v rozhovore - Blog OVB
Všetko o tvojich financiách

Náš blog

Tu sa dozviete všetko o financiách, dôchodkoch, poistení a kariére. Dáme vám užitočné tipy pre váš každodenný život, povieme vám o novinkách z finančného sveta a poskytneme pohľady do zákulisia OVB.

Dve mladé ženy nakupujú - uvedomelá spotreba a udržateľnosť

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Udržateľné nakupovanie s čistým svedomím

Špeciálne ponuky pred vianocami kam až oko dovidí. Často je ťažké kúpiť len to, čo naozaj potrebujete. Udržateľná spotreba nie je prospešná len pre životné prostredie, ale aj pre vašu pohodu - a mimochodom, zostane vám viac peňazí na skutočne dôležité veci.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Pre našich klientov sme spustili nový Klientsky portál

Klienti OVB majú odteraz k dispozícii jednoduchý nástroj s prehľadom svojich zmlúv a dokumentov, ako aj s ďalšími službami. Klientsky portál nájdete na webe ovb.sk s jednoduchým prístupom cez vlastné kontaktné údaje.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Projekt porovnávača rizikového životného poistenia OVB iLIFE má už štvrtého silného partnera. Súčasťou je už aj poisťovňa MetLife, ktorá v ňom nechcela chýbať

MetLife je v poradí štvrtou veľkou poisťovňou, ktorá sa pridala k online aplikácii unikátneho porovnávača rizikového životného poistenia OVB iLIFE spoločnosti OVB Allfinanz Slovensko.Ide o jedinú aplikáciu na slovenskom trhu, ktorá dokáže na základe priameho prístupu k produktom poisťovní objektívne navrhnúť klientom najvhodnejšie rizikové životné poistenie.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Oto Kožuch: Keď ľuďom pomôžem k slobode, sám budem slobodnejší

Krajský riaditeľ OVB Oto Kožuch porozprával v Podnikateľskom podcaste o tom, čo preňho znamená úspech, a o kľúčovej úlohe vzťahov.

 

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Investovanie do rekreačných nehnuteľností má viacero rizík. Najväčšími sú premrštené ceny a strata pri predaji po opadnutí dopytu

Dopyt po rekreačných nehnuteľnostiach v roku 2020 jednoznačne stúpol. Išlo o logický dôsledok pandemickej situácie, kedy ľudia potrebovali uniknúť z bytových domov v mestách do voľného priestoru a cestovanie do zahraničia bolo komplikované až nemožné. Túto situáciu využili majitelia rodinných domov, chát aj chalúp na zvýšenie cien. Časť ľudí siahla s pomocou úspor a úveru po kúpe rekreačnej nehnuteľnosti ako investícii. Tento krok je však pomerne rizikový z viacerých dôvodov, najmä však preto, že dopyt po rekreačných nehnuteľnostiach je dnes neprirodzene vysoký a s uvoľňovaním opatrení bude spolu s cenami klesať.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Oplatí sa zmena zdravotnej poisťovne? Pozrite sa, ktoré kritériá zvážiť 

Medzi troma zdravotnými poisťovňami na Slovensku existujú rozdiely. Preto má rozhodne zmysel vybrať si tú, ktorá najviac „sedí“ pre vaše potreby. Na zmene poisťovne totiž môžete získať. Zdravotnú poisťovňu možno zmeniť raz ročne, a to do 30. septembra. Radí Marián Búlik,finančný analytik OVB Allfinanz Slovensko.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Moja Firma dáva prehľad o podnikaní, a tak pomáha rásť

Najnovším digitálnym nástrojom z dielne centrály OVB, ktorá našim sprostredkovateľom pomôže pri komplexnom manažmente ich podnikania, je aplikácia Moja Firma.

 

Financie pre ženy: prečo je dôležité zaujímať sa o svoj dôchodok a spol

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Financie pre ženy: to správne dôchodkové zabezpečenie a cesta k finančnej nezávislosti

Vo veci zrovnoprávnenia sa za posledných sto rokov veľa udialo. Len v prípade financií sa emancipácia nedotiahla do konca. Ešte stále sú hlavne muži zodpovední za financie a dôchodkové zabezpečenie. Ženy musia byť finančne nezávislejšie, aby boli aj neskôr dobre zabezpečené a v starobe netrpeli núdzou.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Zodpovedné investovanie je budúcnosť

V OVB máme od augusta opäť viac možností, ako klientom pomôcť pravidelne investovať na finančných trhoch udržateľným a výnosným spôsobom. V spolupráci s jedným z najväčších správcov podielových fondov na svete – Amundi – sme do portfólia zaviedli prvý ETF produkt, ako aj 6 nových ESG fondov od 4 rôznych spoločností.