Skupina mladých ľudí v rozhovore - Blog OVB
Všetko o tvojich financiách

Náš blog

Tu sa dozviete všetko o financiách, dôchodkoch, poistení a kariére. Dáme vám užitočné tipy pre váš každodenný život, povieme vám o novinkách z finančného sveta a poskytneme pohľady do zákulisia OVB.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Ženy budú na dôchodku potrebovať viac úspor. Preto by mali investovať viac ako muži

Kto nechce po odchode na dôchodok trieť biedu, potrebuje začať čím skôr investovať. Dôchodok od štátu totiž nepokrýva ani polovicu príjmu a bude ďalej klesať. Úspory budú oveľa viac ako muži potrebovať ženy, keďže sa dožívajú vyššieho veku. Preto by mali investovať viac a dlhšie.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Oslavujte s nami 30 rokov a využite výhody špeciálnej narodeninovej kampane.

OVB Allfinanz Slovensko oslavuje tento rok 30. narodeniny. K oslave nášho výročia pripravili naše partnerské poisťovne zaujímavé benefity k rizikovému životnému poisteniu. 

Ako ich môžete získať? Benefity sú určené pre klientov, ktorí si uzatvoria rizikové životné poistenie najneskôr do 10. januára 2024 prostredníctvom sprostredkovateľov OVB Allfinanz Slovensko. Pre viac informácií o konkrétnych benefitoch a výhodách sa neváhajte obrátiť na našich skúsených sprostredkovateľov.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Byť pilotom svojho vlastného života je najväčší úspech človeka.

Tridsaťročný okresný riaditeľ OVB Erik Németh rozbehol svoju kariéru finančného sprostredkovateľa z vlastnej iniciatívny hneď po skončení strednej školy. Svoju prácu si váži najmä pre časovú a finančnú slobodu, pretože si môže sám určiť, koľko bude zarábať a koľko pracovať.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Minimálne dôchodky sa zvyšujú, stačiť to ale nebude

Od 1. októbra sa zvýšil minimálny dôchodok z doterajších 365,70 eur na 389,90 eur mesačne. Seniori, ktorým stúpne penzia, sa bezpochyby potešia. Je však výška minimálneho či priemerného dôchodku na Slovensku dôvodom na uspokojenie sa s danou situáciou? Určite nie.

V tomto blogu nejdeme analyzovať dôvody, prečo je úroveň dôchodkov na Slovensku nízka. Naopak, nasledujúce riadky prinášajú zdôvodnenie, prečo sa na dôchodok od štátu nemožno spoľahnúť a čo môžete urobiť, aby ste na dôchodku žili lepšie.

 

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Čaká vás nárast splátky hypotéky? Netreba sa báť, poradíme vám, ako to zvládnete

Politici strašia tisíckami ľudí na ulici, ktorí nezvládnu splácať hypotéku po zvýšení úrokov. Netreba sa však báť, takto dramatické to nebude. Napriek tomu každý z vás, komu končí fixácia hypotéky v najbližších troch rokoch, musí počítať so zvýšení splátky.
V tomto blogu vám poradíme, ako zmierniť a zvládnuť nárast splátok tak, aby ste sa nemuseli báť o strechu nad hlavou.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Inšpiruje ma moja vlastná cesta. "30 rokov spolu na svete".

Život tridsaťročného okresného vedúceho OVB Ivana Koneka zmenila cesta zo školy. Cestou domov autobusom mu OVB predstavila jeho známa. Tejto príležitosti sa hneď chytil, keďže mu bolo jasné, že chce robiť niečo „iné“ ako ostatní a mať sa v živote lepšie, ako je štandard.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Úroky hypoték aj stavebných medziúverov ďalej rastú. Čo to znamená pre kupujúcich a predávajúcich?

Dostupnosť bývania sa v posledných dvoch rokoch výrazne zhoršila kvôli dvojkombinácii drahších úverov aj bývania. Aj keď ceny na celom Slovensku v posledných mesiacoch o niečo klesli (a tým pádom sa situácia trochu zlepšila), v blízkej budúcnosti to vyzerá skôr na ďalšie zhoršovanie dostupnosti bývania. A to kvôli zdražovaniu úverov, ktoré ešte stále neskončilo, a pravdepodobne končiacej vlne zlacňovania bývania.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Urob druhých úspešných a sám budeš úspešný. "30 rokov spolu na svete".

30-ročný okresný vedúci Miloš Svrček oslavuje tento rok podobné jubileum ako OVB Allfinanz Slovensko. K finančnému sprostredkovaniu sa dostal prostredníctvom svojho spolužiaka po rozhodnutí ukončiť štúdium na vysokej škole. Rýchlo pochopil, že práve OVB mu dá možnosť rozhodnúť sa, aký bude úspešný a koľko zarobí, viac vedieť v tej dobe nepotreboval. Dnes si žije svoj sen.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

V OVB je možné dosiahnuť všetko."30 rokov spolu na svete".

Tomáš Valentovič je šikovný, ambiciózny okresný vedúci, ktorý tento rok oslavuje okrúhle 30. narodeniny spoločne s OVB Allfinanz Slovensko. K finančnému sprostredkovaniu ho ešte počas štúdia na vysokej škole prividela dnes už švagriná, okresná riaditeľka Mária Valentovičová. Dnes pôsobí v OVB Allfinanz Slovensko dokonca aj jeho manželka Soňa Valentovičová a brat Peter Valentovič – postupne vzniklo úspešné rodinné podnikanie.