Skupina mladých ľudí v rozhovore - Blog OVB
Všetko o tvojich financiách

Náš blog

Tu sa dozviete všetko o financiách, dôchodkoch, poistení a kariére. Dáme vám užitočné tipy pre váš každodenný život, povieme vám o novinkách z finančného sveta a poskytneme pohľady do zákulisia OVB.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Posádka, ktorá vždy ťahá za jeden povraz. To sú Slimákovci

Rodina Slimákových z Ružomberka vždy drží spolu. V súkromnom živote aj v podnikaní. Manželia Jana a Milan začínali podnikať spoločne v mladom veku. Napriek tomu, že ani jeden nepochádzal z podnikateľskej rodiny, vedeli, že zamestnanecký život im nevyhovuje a v živote chcú toho dosiahnuť oveľa viac. Dnes je Jana Slimáková obchodnou vedúcou a jej manžel Milan Slimák okresným vedúcim. Keďže sa vo finančnom sprostredkovaní obaja našli, bolo od začiatku úplne prirodzené viesť obidve dcéry rovnakým smerom. Staršia dcéra Soňa je finančnou expertkou a mladšia Bronislava sa momentálne pripravuje na svoje pôsobenie v OVB. Po rokoch biznisu sa celá rodina zhoduje na tom, že si iný spôsob života nedokáže ani predstaviť.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Prečo si kupovať poistenie od banky, keď ho môžete mať lepšie od poistného špecialistu

Životné poistenie je vôbec najzložitejší druh poistnej ochrany, aký si viete predstaviť. Dôvod je zrejmý: má totiž pokryť množstvo životných situácií tak, aby ste boli finančne chránení a zároveň, aby vás poistné nezruinovalo.

Žiarovka svieti a spotrebúva elektrickú energiu - Spotreba energie

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Rastúce náklady na energie: Ako sa šetrí elektrina a peniaze

Súčasná energetická kríza a neustále sa zvyšujúca inflácia v Európe spôsobujú výrazný rast cien – najmä cien energií. Aby si sa dobre pripravil na nadchádzajúce zimné mesiace, je niekoľko vecí, ktoré môžeš urobiť aj doma. Aj jednoduché opatrenia ti môžu pomôcť znížiť náklady na vykurovanie a ušetriť veľa energie. Tu nájdeš všetky tipy a spôsoby, ako môžeš znížiť náklady na energiu a spotrebu elektriny.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Finančná gramotnosť: Na Slovensku máme priestor zlepšovať sa. Prečo ju potrebujeme?

Finančná gramotnosť na Slovensku stále nedosahuje dostatočnú úroveň. Čo je to finančná gramotnosť a prečo je táto zručnosť pre nás taká potrebná?

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Ako napísať výpoveď poistnej zmluvy a kedy ju môžete zrušiť? 

Rozhodli ste sa zrušiť poistenie, no neviete ako na to? Myslite však na to, že predčasné vypovedanie poistnej zmluvy je zväčša nevýhodné. Väčšina poisťovní totiž pri zrušení poistenia nevypláca do troch rokov žiadne peniaze. Preto by ste radšej mali poistku upraviť a prispôsobiť vašim potrebám. 

kúpa bytu

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Kúpa bytu

Kúpu bytu zvažujte v dobrej lokalite a v slušnom stave s dostatočnou životnosťou. Iba tak budú naplnené predpoklady pre rast jeho ceny, resp. udržanie ceny v horšom vývoji. Ideálne je, ak viete byt prenajať. Vykryjete tým náklady či získate menší profit. Neodporúčame vám, naopak, kupovať investičný dom na vidieku či prímestských lokalitách. 

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

6 najčastejších chýb pri životnom poistení, ktoré vás stoja peniaze

V tomto blogu vás chceme upozorniť na najčastejšie chyby, ktoré ľudia robia pri rizikovom životnom poistení. Ak ktorúkoľvek z nasledujúcich chýb identifikujete pri svojom životnom poistení, kontaktujte čím skôr svojho finančného sprostredkovateľa (resp. ak ešte žiadneho nemáte, nájdete ho tu).

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Ako správne poistiť dieťa a ako rodičov?

Slováci sa k finančnej ochrane svojho zdravia stavajú dlhodobo veľmi macošsky. Najlepšie to vyjadruje pomer predpísaného poistného (čiže sumy, ktorú za všetky poistenia zaplatíme ročne) k hrubému domácemu produktu (HDP). Kým napríklad v Česku ide o 2,92 %, u nás je to len 1,9 %. Je to však chyba, keďže vysoký počet vážnych úrazov a chorôb sa Slovákom nevyhýba o nič viac ako obyvateľom susedných krajín. V tomto blogu si rozoberieme, ako správne poistiť deti a ako dospelých, aby každého poistenie skutočne chránilo.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Optimalizovaním životného poistenia môžete aj ušetriť

V čase rastúcich cien každý z nás logicky hľadá, kde by mohol ušetriť. Mnohých pravdepodobne napadne zrušiť poistné zmluvy. Je to však skutočne dobrý nápad? Odpoveď je jasné „Nie“. Pre každého je dobré prehodnotiť, za čo sa oplatí platiť a za čo nie“. Za životnú poistku sa platiť oplatí, ale je dobré ju optimalizovať. Možno pri tom aj ušetríme. V tomto blogu si povieme ako.