Dostal rakovinu a zrazu nemal z čoho žiť. Zachránila ho predvídavosť a dobrá rada

|

Dostal rakovinu a zrazu nemal z čoho žiť. Zachránila ho predvídavosť a dobrá rada

 Zlé veci sa, žiaľ, dejú aj dobrým ľuďom. Pán Richard Gürtler celý život pomáhal ľuďom, a zrazu sa ocitol sám odkázaný na pomoc iných. „U lekára mi zistili nádor na hrubom čreve a okamžite ma poslali na operáciu. Tá sa, našťastie, podarila, ale stál som pred ďalším problémom. Niekoľko mesiacov som nemohol pracovať a zarábať peniaze.“ Našťastie, pomohla mu rodina a tiež jeho finančná sprostredkovateľka.

 Pán Richard je „človek so zlatými rukami“ – viac ako 23 rokov pomáha ľuďom v havarijných situáciách, keď im tečie vodovodné potrubie alebo praskne radiátor. Zachraňuje ľudí pred zimou či veľkými škodami pri vytopení. Ako živnostník chodieva každý rok na preventívne vyšetrenia, pri ktorých lekár overuje, či je naďalej schopný pracovať vo výškach či v náročných podmienkach. Na poslednom vyšetrení v marci 2017 mu lekár povedal šokujúcu správu: máte malígny nádor hrubého čreva a musíte ísť hneď na operáciu. Po ťažkej operácii pod nožmi chirurgov nasledovala niekoľkomesačná „péenka“ s bolesťami a rekonvalescenciou.

Zachránilo ho, že nepodcenil ochranu

Pán Richard je zodpovedný človek – v práci aj v súkromnom živote. Ako živiteľ rodiny si preto pred niekoľkými rokmi povedal, že sa bude chrániť pred nečakanými životnými situáciami. Oslovil svoju finančnú sprostredkovateľku Ivanu Horňákovú z OVB Allfinanz Slovensko, ktorá mu vyskladala životné poistenie. Keď pán Richard dostal zdrvujúcu správu, hneď svoju sprostredkovateľku kontaktoval. Tá sa okamžite pustila do práce, nahlásila poistnú udalosť a z poisťovne už o 8 dní prišlo potvrdenie, že pánovi Richardovi vyplatí zo životného poistenia sumu 6000 eur.

„Bola to skvelá a nečakaná správa. Od začiatku péenky mi výrazne klesli príjmy a mal som hrôzu, ako prečkáme s rodinou ďalšie mesiace. Čakal som od poisťovne maximálne 1 500 eur, a zrazu prišlo štyrikrát viac. Peniaze od poisťovne nám veľmi pomohli preklenúť celé náročné obdobie,“ hovorí pán Richard.

„S klientmi pracujem ako sprostredkovateľka už 7 rokov a musím povedať, že len málokto je zodpovedný voči vlastnej rodine tak, ako pán Richard. To znamená, že v dobrých časoch myslí na ochranu svojho príjmu a je ochotný vyčleniť si peniaze na poistku. Keď ma oslovil, mala som možnosť vyskladať mu poistnú ochranu tak, aby ho chránila pred tými najväčšími rizikami. Čiže závažnými chorobami, invaliditou a trvalými následkami. A znovu sa mi potvrdilo, že toto sú najdôležitejšie situácie, pred ktorými by sa mal chrániť každý,“ hovorí I. Horňáková.

 Príbeh so šťastným koncom

Životný príbeh pána Richarda má šťastný koniec. A to vďaka jeho odhodlaniu bojovať so zákernou chorobou a aj tomu, že v minulosti nepodcenil hodnotu kvalitného zabezpečenia svojho príjmu. Životné poistenie mu pomohlo prekonať najťažšie chvíle PN-ky a zabezpečiť svoju rodinu aj pri nižšom príjme. „Chcem sa týmto ešte raz poďakovať svojej finančnej sprostredkovateľke za kvalitné poistenie aj promptné vybavenie mojej poistnej udalosti k našej veľkej spokojnosti. Všetko išlo jednoducho a rýchlo, veľmi nám pomohla. Ešte raz vďaka za jej odbornú pomoc.“