Inšpiruje ma moja vlastná cesta. "30 rokov spolu na svete".

|

Život tridsaťročného okresného vedúceho OVB Ivana Koneka zmenila cesta zo školy. Cestou domov autobusom mu OVB predstavila jeho známa. Tejto príležitosti sa hneď chytil, keďže mu bolo jasné, že chce robiť niečo „iné“ ako ostatní a mať sa v živote lepšie, ako je štandard.

Všetko mám vo svojich rukách

„Za môj najväčší úspech považujem pochopenie, že všetko mám vo svojich vlastných rukách a dokážem veci ovplyvniť. Ako najväčšie prekážky vnímam masívne odmietnutie, ktoré je hlavne v začiatkoch veľmi časté. Začínal som v 18-tich rokoch, a to nebolo jednoduché. Najviac ma však teraz napĺňa, keď vidím, že moja práca dáva zmysel. Teší ma vďačnosť klientov, ktorí si dokážu splniť svoje ciele napríklad v podobe zabezpečenia vlastného bývania, alebo úspech mojich spolupracovníkov, ktorí uverili, že systém naozaj funguje,“ hovorí okresný vedúci OVB.

Mojím cieľom je inšpirovať druhých k harmonickému životu

Podľa Ivana je dôležité v podnikaní hľadať rovnováhu: „Ja nerozdeľujem čas na pracovný a voľný. Hlavne v začiatkoch je to náročné, lebo treba veľa obety a na všetko sme sami. Dnes sa už snažím veľa procesov delegovať a venovať sa naozaj iba tomu nevyhnutnému. Byť efektívny. Počas celého týždňa patrí väčšina času práci. Víkend patrí rodine, ak nemáme školenie. Dôležité je mať vedľa seba partnera, ktorý rozumie a verí vašej vízii a podrží vás.

Mojím dlhodobým cieľom je ľudí inšpirovať k harmonickému životu. Neustálemu hľadaniu potenciálu, k rozširovaniu štruktúry a vyhľadávaniu podnikateľských príležitostí.  

Inšpiruje ma moja vlastná cesta, ako sa z 18-ročného chalana z dediny postupne dokázal stať finančník, ktorý naozaj rozumie problematike. Som jeden z mála finančníkov, ktorý reálne vyštudoval to, čomu sa venuje, a teší ma, že som v danej problematike odborník. Inšpirujú ma moje výsledky a viera, že to dokážem naučiť ľudí za mnou,“ dodáva ambiciózny Ivan.

Budúcnosť finančného sprostredkovania vidím pozitívne

„Digitalizácia je naozaj silný a efektívny nástroj na komunikáciu, ale nič nenahradí osobný kontakt a dlhodobé vzťahy. Budúcnosť finančného sprostredkovania vidím priaznivo, pretože už aj na Slovensku začína byť tento typ profesie uznávaný. Nasledujeme vyspelú Európu, kde patrí finančný poradca medzi vážené profesie. Všeobecná mienka sa zlepšuje a odrazí sa to aj na príležitostiach na trhu,“ smelo hovorí okresný vedúci. 

Prianie k 30. výročiu OVB

Keďže Ivan Konek rovnako ako OVB Allfinanz Slovensko oslavuje 30 rokov, odovzdal aj svoje želanie: „Prajem veľa úspechov do ďalších desiatich rokov, pretože OVB je o ľuďoch a ľudia robia OVB takým výnimočným. Verím, že aj 40-ku oslávime opäť spolu.“

Chcete aj vy patriť k lídrovi na trhu finančného sprostredkovania? Pridajte sa k nám.