Mojou najväčšou hodnotou v živote je SLOBODA. "3O rokov spolu na svete"

|

Je mladý, ambiciózny a vo svojich 30 rokoch je už na pozícii okresného vedúceho v OVB Allfinanz Slovensko. Marek Baxa nám v rozhovore predstavil svoje pôsobenie u lídra vo finančnom sprostredkovaní, ktorý tento rok oslavuje tiež 30 rokov.

Aké sú vaše najväčšie úspechy a prekážky, ktoré ste museli prekonať v tejto oblasti?

Za moje najväčšie úspechy považujem to, akú partiu ľudí sa mi podarilo dať dokopy a koľkým ľuďom som dokázal zmeniť život – klientom, ale hlavne kolegom. Vytvoril som tím ľudí, ktorí rovnako ako ja svoju prácu vnímajú ako životný štýl. Úspech je aj otvoriť kanceláriu takého levelu, ako máme aktuálne vo Svätom Jure. Prekážky? Myslím si, že prekážky neexistujú – existuje len reakcia na tieto situácie. Otázka je, či vie človek hrať s rozdanými kartami alebo bude riešiť niečo, čo aj tak nezmení.

Ako vidíte budúcnosť finančného sprostredkovania na Slovensku a v Európe?

Je to nenahraditeľná profesia, keďže máloktorí ľudia, či na Slovensku, alebo v Európe, majú prehľad o finančných produktoch. Každý rozumný človek si to skôr či neskôr uvedomí a takéhoto kvalitného makléra sám vyhľadá. Preto sa snažím stále rozširovať svoj tím ľudí, aby sme vedeli maximálne využiť čas na pomoc bezprostrednému okoliu.

Spolupracujete s ostatnými sprostredkovateľmi? Ako si pomáhate navzájom?

Samozrejme, myslím si, že bez spolupráce by to ani nešlo. Naše pracovné vzťahy v mnohých prípadoch prerástli do tých priateľských a pomoc alebo tímovosť je jedna z kľúčových pridaných hodnôt, ktoré aj prezentujem svojim kolegom alebo potenciálnym kolegom. Každý z nás je v niečom lepší a v niečom menej, snažíme sa využívať svoje silné stránky. Dáme si vedieť, keď sa niečo podarí, aby sme sa pochválili, ale aj keď niečo nevyjde podľa predstáv, aby sme sa podporili.

Aké sú vaše dlhodobé ciele a sny na vašej kariérnej ceste?

Zhrnul by som to do jedného slova. SLOBODA. Nech si za tým predstavíme hocičo, je to presne ono! Po materiálnej stránke sa mi podarilo zabezpečiť svoju rodinu  už dostatočne a veľa nás ešte čaká, podarilo sa mi vyrobiť unikátne pracovné zázemie pre mojich kolegov, kde môžu tvoriť a rozvíjať to, čo oni chcú. Tým všetkým sa chcem dopracovať k svojej slobode – časovej, finančnej, emočnej... Užívať si život a prítomné okamihy.

Akú jednu radu by ste dali sebe samému, keď ste začínali v tejto oblasti?

Buď odvážnejší a nenechaj sa ovplyvniť názormi iných ľudí. Nech je ti jedno, čo si kto myslí. A určite by som sám seba viedol k budovaniu firmy a podnikania v OVB, nie len k privyrábaniu si popri vysokej škole.

Čo by ste chceli popriať našej spoločnosti pri príležitosti jej 30. výročia na Slovensku?

Chcel by som jej zaželať veľa ambicióznych a lojálnych kolegov, ktorí budú hrdí na značku, ktorá za nimi stojí, tak ako som ja.

Chcete aj vy patriť k lídrovi na trhu finančného sprostredkovania? Pridajte sa k nám.