Prichádzame s unikátnou aplikáciou OVB iLIFE pre rizikové životné poistenie.

|

Dopyt po životnom poistení rastie. Jedine OVB má nástroj, ktorý pomáha vybrať si rýchlo najlepšiu poistnú ochranu

Prečo práve porovnávač RŽP? Kým v poisťovaní majetku sú Slováci pomerne zodpovední, k životnému poisteniu sa dlhé roky stavali veľmi chladno. Podobne ako pri dôchodkoch, aj pri poistení nečakaných situácií ohrozujúcich zdravie a život sa mnoho ľudí spoliehalo na pomoc štátu. Tento postoj však výrazne začala meniť aktuálna pandémia. Pri pohľade na obrovské čísla nakazených, úmrtí a aj dlhodobých následkov (tzv. Postcovidový syndróm) si ľudia konečne uvedomili, že vážna choroba a dlhodobá práceneschopnosť môže postihnúť úplne každého. Bez ohľadu na vek či zdravotnú kondíciu. Dopyt po životnom poistení začal minulý rok výrazne stúpať. Klienti sa zrazu začali zaujímať o riziká, ktoré by mali mať poistené. Práve v tejto situácii prichádza do výbavy finančných sprostredkovateľov porovnávač rizikového životného poistenia OVB iLIFE, ktorý im výrazne pomôže pri nastavení optimálnej poistnej ochrany pre klienta v životnom poistení.

Ako to celé funguje?

Porovnávač v sebe kombinuje analytický nástroj aj kalkulačku namieru šitého životného poistenia. V prvom rade je potrebné si zvoliť, na čo má poistenie slúžiť - či sa poisťujú členovia rodiny alebo jednotlivec, prípadne či je prvoradým cieľom kryť hypotekárny úver. Aby výsledok „presne sadol“, potrebuje sprostredkovateľ od klienta niekoľko základných informácií  a zopár finančných údajov. Na základe nich a podľa účelu poistenia nástroj OVB iLife navrhuje optimálne poistné krytie pre klienta - odporúča poistné riziká aj sumy. Zároveň mu pripraví  personalizovanú ponuku aktuálne od viacerých  významných poisťovní aj s kalkuláciou poistného. Vďaka unikátnemu online prepojeniu s poisťovňami cez webové služby je výpočet úplne presný, totožný s výsledným poistným v systémoch poisťovní.

Nástroj zohľadňuje aj zľavy a prirážky a cez špeciálne textové polia upozorňuje na aktuálne benefity, opcie či zľavové akcie poisťovní tak, ako ich v reálnom čase ponúkajú.

Za niekoľko minút má klient k dispozícii konkrétne ponuky. Akonáhle si jednu z nich vyberie, sprostredkovateľ sa dokáže prekliknúť do systému vybranej poisťovne, kde môže poistnú zmluvu uzavrieť.

Unikátny nástroj, ktorý má k dispozícii len sprostredkovateľ OVB

OVB iLife je unikátny nástroj pre sprostredkovateľov, ktorý im uľahčuje a urýchľuje prácu. Umožňuje maximálnu mieru objektivizácie pri návrhu poistnej ochrany pri životnom poistení. Vytváranie viacerých ponúk na porovnanie zároveň zvyšuje profesionalitu pri sprostredkovaní. OVB na vývoji aplikácie začalo pracovať ešte pred pandémiou, aktuálna situácia však vývoj urýchlila. A to aj vďaka zvýšenej investícii a zapojeniu viacerých interných i externých odborníkov. Výsledkom je jedinečný nástroj na trhu finančného sprostredkovania, ktorý dokáže v reálnom čase a za pár minút pripraviť ponuku na životné poistenie.