Projekt porovnávača rizikového životného poistenia OVB iLIFE má už štvrtého silného partnera. Súčasťou je už aj poisťovňa MetLife, ktorá v ňom nechcela chýbať

|

MetLife je v poradí štvrtou veľkou poisťovňou, ktorá sa pridala k online aplikácii unikátneho porovnávača rizikového životného poistenia OVB iLIFE spoločnosti OVB Allfinanz Slovensko.

Ide o jedinú aplikáciu na slovenskom trhu, ktorá dokáže na základe priameho prístupu k produktom poisťovní objektívne navrhnúť klientom najvhodnejšie rizikové životné poistenie.

Porovnávač OVB iLIFE je určený výlučne pre finančných sprostredkovateľov OVB, ktorí vďaka tomuto nástroju dokážu pripraviť návrh personalizovaného životného poistenia klientom len za štvrtinu pôvodného času. Klient tak má už za pár minút v rukách ponuky od štyroch silných poisťovní (Allianz, Generali, Uniqa, MetLife), z ktorých si môže vyberať. Vývojom náročnej online aplikácie a spoluprácou s najsilnejšími poisťovňami v segmente životného poistenia OVB opäť potvrdilo svoju líderskú pozíciu v oblasti digitalizácie a životného poistenia.

„Sme radi, že trojicu partnerských poisťovní doplnila aj spoločnosť MetLife. Vďaka tomuto kroku majú klienti OVB záruku, že dostanú nielen životné poistenie vyskladané presne na mieru podľa ich potrieb, ale zároveň aj s najlepšou ponukou. Aplikácia OVB iLIFE je totiž online prepojená s poisťovňami, vďaka čomu je výpočet poistného rýchly, úplne presný a klient sa dostane automaticky aj k momentálne zvýhodneným ponukám,“ hovorí Silvia Miklová, riaditeľka odboru produkt manažmentu v OVB Allfinanz Slovensko.

„Rizikové životné poistenie dokáže najlepšie finančne ochrániť ľudí pred nečakanými situáciami za predpokladu, že je dobre nastavené,“  komentoval dôvody pripojenia sa k projektu Tibor Boťánek, riaditeľ pre spoluprácu s maklérmi poisťovne MetLife.

Vyše 2 000 ponúk počas doterajšieho fungovania pripravených s OVB iLIFE

Porovnávač OVB iLIFE od spustenia začiatkom apríla využilo už 1 055 finančných sprostredkovateľov OVB, ktorí v ňom vytvorili viac ako 2 000 ponúk rizikového životného poistenia.

Výhody porovnávača v praxi: poistné sumy podložené faktami

„V životnom poistení je aj pre skúsených sprostredkovateľov výzvou správne nastaviť poistné sumy a výšku samotného krytia tak, aby klient nebol podpoistený a zároveň neplatil zbytočne navyše. Porovnávač túto výzvu rieši rýchlo a efektívne,“ približuje výhody OVB iLIFE z praxe Katarína Drienková, finančná expertka pre OVB Allfinanz Slovensko a dodáva: „Klienti odo mňa už 14 rokov počúvajú, ktoré štyri hlavné riziká by mali mať pokryté životným poistením s dostatočnými poistnými sumami. Vďaka novému nástroju vidia, že moje rady sú podložené číslami a faktami. A klienti, ktorí majú dlhodobo podhodnotené zmluvy zas na vlastné oči vidia, že by s tým mali niečo robiť,“ dodáva. Porovnávač je praktickým nástrojom, ktorý pri dobrých vstupných dátach na pár klikov umožňuje ukázať klientom, že pri správne nastavenom poistení majú efektívne pokrytý prípadný dlhodobý výpadok príjmu.

Peter Masarik, krajský riaditeľ pre OVB Allfinanz Slovensko, oceňuje výrazné úspory času sprostredkovateľov pri práci s klientmi. „Pri diskusii s klientom už netreba mať súčasne otvorených viac systémov od rôznych poisťovní a prácne porovnávať ceny.  Zároveň každý sprostredkovateľ vidí, aké poistné krytia a výšku poistných súm klientovi nastaviť pri vybraných rizikách.“ Porovnávač je zároveň príležitosťou pre sprostredkovateľov na stretnutie s klientmi. „Je to aj výborný nástroj pre vykonanie servisu u existujúcich klientov, ktorým sme pred časom uzatvorili poistenie a odvtedy sa ich životná situácia zmenila. Vďaka tejto modernej aplikácii im vieme ukázať, ako by mali mať správne nastavené životné poistenie,“ dodáva P. Masarik.