Skúsenosti s OVB: Aj z dlhov a exekúcií sa dá dostať až k plneniu snov

|

manzelia planuju svoje financie

Rodina Slimákovcov si myslela, že sa im nikdy nepodarí dostať z finančných problémov, v ktorých sa ocitli. Žili v podnájme, na krku mali drahé úvery, k tomu exekúcie a negatívny záznam  v úverovom registri. „S Danielom Slimákom a jeho rodinou som sa stretol pred siedmimi rokmi. Mali na krku všetky finančné problémy, ktoré si len viete predstaviť. Zdanlivo neriešiteľná situácia s množstvom dlhov a zablokovaným účtom od exekútora. Našťastie, táto rodina to nevzdávala,“ opisuje začiatok príbehu finančný sprostredkovateľ OVB Allfinanz Slovensko Peter Gilan. 

Ich situácia však nebola taká neriešiteľná, ako by mohla vyzerať na prvý pohľad. S Petrom Gilanom sa pustili do jej nápravy. Po dôkladnej analýze stavu ich financií finančný sprostredkovateľ nevynechal ani otázky o ich snoch a cieľoch. „Slimákovcom sa v tej chvíli zdalo zbytočné hovoriť o snoch a cieľoch, ktoré už dávno pokladali za mŕtve. Neverili, že sa z problémov dokážu niekedy vymotať.  Ak sa však chcete dostať z problému, potrebujete okrem profesionálnej pomoci aj vidieť svetlo na konci tunela. Pretože práve sny sú motiváciou, prečo ešte raz zabojovať a vyhrabať sa z problémov,“ vysvetľuje Peter Gilan. 

Za sedem rokov spolupráce sa im podarilo ukončiť exekúcie nastavením pravidelných splátok a odblokovaním účtov. Slimákovci si začali sporiť aj na vlastné bývanie, ktoré sa im podarilo kúpiť po troch rokoch. Byt dokonca aj kompletne prerobili. Po siedmich rokoch sa konečne dostali aj k plneniu snov a kúpili si chatku, po ktorej vždy túžili. „Chcem povzbudiť všetkých ľudí: ak máte finančné problémy, nebojte sa osloviť finančného sprostredkovateľa a dajte mu šancu pomôcť vám. Môj príbeh potvrdzuje, že to stojí za to,“ popisuje svoju dobrú skúsenosť s OVB Daniel Slimák.

Citlivý prístup aj v ťažkých životných chvíľach

Aj Pani Henrieta sa dostala do ťažkej finančnej situácie pre mimoriadne náročnú historickú rekonštrukciu jej domu. Neprispela k tomu ani rodinná situácia, keďže ovdovela. 

„Moji priatelia mi poradili spolupracovať s pánom Tomášom Horváthom, okresným vedúcim OVB. Počas spolupráce s pánom Horváthom som sa stretla s citlivým a najmä profesionálnym prístupom. Pán Horváth chodil na naše stretnutia maximálne pripravený a dotiahol riešenie mojich financií do pozitívnych výhľadov,‟ chváli si skúsenosť s OVB spokojná klientka.

Od dlhov k rozširovaniu podnikania aj vďaka dobrej spolupráci s OVB

Rodina Zálešákovcov mala na krku ťažkosti v práci aj v podnikaní a nevýhodné úvery. „Pôvodne som si veľmi nevedela predstaviť, na čo môže byť taký finančný sprostredkovateľ  dobrý. Dnes to už viem. Je to človek, ktorý nielen dokáže vyriešiť problém, ale vie mi pomôcť mať sa lepšie. Presne toto sa prihodilo aj nám a ja som za túto pomoc veľmi vďačná,“ hovorí Zuzana Petráš Zálešáková o svojej pozitívnej skúseností s pomocou Dávida Zalabu, finančného sprostredkovateľa OVB Allfinanz Slovensko.

Najprv sa spolu pustili do refinancovania. Neskôr sa im podarilo aj kúpiť vysnívanú nehnuteľnosť a dostať úver na jej rekonštrukciu. Po úspešnom predaji bytu finančný sprostredkovateľ pomol dokonca aj vybaviť úver pre kupujúcich. Po tom všetkom sa pustili do rozširovania podnikania a začali sa zaoberať kúpou novej prevádzky.

„Sme veľmi vďační. Dávid Zalaba nám zmenil život, bez neho by sme to určite nezvládli. Je to odborník aj človek na pravom mieste. Odporúčali sme ho už desiatkam známych a urobili by sme to kedykoľvek znova,“ chvália si spoluprácu Zálešákovci.