Skúsenosti s OVB: Choroba nemusí rozhodiť rodinné financie

|

otecko s dietatom

Ak nemáte v rodine alebo vo svojom okolí človeka, ktorý vážne ochorel či musel ísť na ťažkú operáciu a stratil prácu, nemáte pocit, že vám také niečo hrozí.

To bol dôvod, prečo manželia Voržáčkovci dlho váhali s uzatvorením poistenia. „Často sa stretávam s tým, že sa ľudia odmietajú poistiť voči nepredvídateľným životným udalostiam. Myslia si, že im sa nič nestane, že sú to vyhodené peniaze. Alebo si jednoducho na analýzu a dobré nastavenie krytia úverov a vlastného života nenájdu čas a neustále to odkladajú...‟ hovorí ich finančný sprostredkovateľ Martin Beňa. Voržáčkovci sa však nakoniec rozhodli, že si uzatvoria životné poistenie s krytím základných rizík. Vtedy ešte nevedeli, že je to ich šťastie v nešťastí.

Po zhruba 3 rokoch pani manželke diagnostikovali rakovinu a pre rodinu nastali ťažké časy. Našťastie im poisťovňa zo životného poistenia do týždňa vyplatila rodine niekoľko tisíc eur. „Mali sme na krku úver, dve malé deti a zrazu takáto správa. Chcem sa veľmi pekne aj touto cestou poďakovať pánovi Beňovi z OVB, že sa nenechal odradiť našim prístupom, bol trpezlivý a nastavil nám poistné krytie, ktoré veľmi pomohlo našej rodine zvládnuť celú situáciu. Aj vďaka tejto pomoci som sa mohla sústrediť na moje vyliečenie,‟ hodnotí svoju pozitívnu skúsenosť s OVB pani Zuzana Voržáčková. Pozrite si príbeh Voržáčkovcov aj vo videu.

Je dôležité myslieť dopredu

Pani Zuzana Laššáková sa spolu s partnerom pred narodením syna rozhodli, že by dobré zabezpečiť si príjem v prípade choroby alebo úrazu. Stretli sa s finančným sprostredkovateľom OVB Miroslavom Paleníkom. Nastavil im životné poistenie tak, že keď sa partnerovi pani Zuzany stal úraz, nemuseli sa báť o svoj príjem. 

„V priebehu rokov sa nám chvalabohu nič zlého neprihodilo, až do minulého roka, kedy sme si uvedomili, že bolo dobré myslieť v tom čase na svoju budúcnosť,‟ hovorí pani Zuzana. Keď jej muž vážne ochorel, rekonvalescencia trvala vyše pol roka. Našťastie sa mohli plne sústrediť na jeho zdravie, lebo mal poistené kritické choroby. Vďaka vyplatenej sume sa nemuseli báť o svoj príjem. 

Je dôležité myslieť na tieto veci dopredu a som rada, že nám to v tej dobe bolo tak dobre vysvetlené, moju dobrú skúsenosť s OVB hodnotím len pozitívne‟ chváli si pani Zuzana spoluprácu a skúsenosť s finančným sprostredkovateľom OVB Allfinanz Slovensko, ktorý im pomáhal s vybavovaním všetkého potrebného.

Stať sa môže čokoľvek

Hľadať si strechu nad hlavou, keď človek žije sám s dieťaťom, je náročné. Pani Ingrid Adamíková nikdy hĺbkovo neanalyzovala svoje peniaze. Životná situácia ju však donútila kúpiť si byt a síce si v tom čase myslela, že to bude jedno z tých bolestivejších rozhodnutí, práve vďaka tomu je dnes spokojná so svojím životom.

Pri podpise kúpnej zmluvy som sa v banke stretla s predávajúcim a jeho finančným sprostredkovateľom, pánom Onderišinom z OVB. Domov odišla s jeho vizitkou vo vrecku a premýšľala, či by sa nad svojou situáciou tiež nemala zamyslieť. Bola matka samoživiteľka, o mnohom vo finančnom svete netušila a ani nemala čas vybavovať veci.

Zistila niekoľko zásadných vecí. „Predovšetkým, že jediné, čo mám reálne poistené vďaka životke, je moja smrť. Pochopila som, že ako človek, ktorý sa stará sám o dieťa a v práci trávi veľa času, by som mala mať poistené aj iné veci - napríklad PN-ku, trvalé následky alebo kritické choroby, pretože v živote sa vám môže skutočne stať všetko,‟ hovorí pani Ingrid.

A to sa, bohužiaľ, aj stalo. Pani Ingrid sa stala onkologickou pacientkou a jej liečba bola nielen nákladná, ale aj veľmi zdĺhavá. Deväť mesiacov nebola schopná pracovať. „Vďaka dobrej skúsenosti s OVB a prezieravosti pána Onderišina, ktorý doslova ,upratal moje financie, som mohla čerpať poistku vo výške 12 000 eur a nemusela som sa báť, čo sa stane so mnou, mojim dieťaťom a celým životom. Mohla som sa venovať liečbe v oveľa lepšom psychickom rozpoložení a verím, že aj to je jedna z vecí, ktoré mi pomohli úspešne s chorobou bojovať,‟ uzatvára spokojná klientka.