Skúsenosti s OVB: Keď sa spokojnosť s finančným riešením zmení na nové kariérne poslanie

|

diskusia o financnych produktoch

Milan Smák túžil v tridsiatke po vlastnom byte, no nevyzeralo to veľmi nádejne. Pochádza z nízkopríjmovej rodiny a má rozvedených rodičov. Jeho sestra musela ísť pre zdravotné ťažkosti v 18 rokoch na invalidný dôchodok, neskôr aj mama. Milan býval s nimi, staral sa o ne a okolnosti ho prinútili zobrať si spotrebný úver.

„Čo sa týka financií, nebol som ten typ človeka, ktorý by analyzoval svoje rozhodnutia a starostlivo zvažoval všetky parametre finančných produktov. Na vysnívané vlastné bývanie som chcel získať hypotéku, a keďže som dovtedy nespolupracoval so žiadnym finančným sprostredkovateľom, obrátil som sa na svoju banku. Tá mi však nedokázala pomôcť. Až po čase som zistil vďaka OVB, ako som sa nevýhodne zadlžil,” vysvetľuje Milan.

Stretol sa s finančnou sprostredkovateľkou OVB Allfinanz Slovensko Ľubomírou Schlosserovou. „Mal na krku 2 spotrebné úvery vo výške 22-tisíc eur a na mladého chalana značné finančné problémy. Jeho vtedajší 1000 eurový-príjem akokoľvek nedokázal zachrániť to, čo sa naňho sypalo z každej strany,“ opisuje začiatok spolupráce sprostredkovateľka a dodáva: „Bežný človek nemá šancu vyznať sa v stovkách finančných produktov. Ak si však nechá poradiť, vieme ho dostať z problémov.“ Pustila sa do finančnej analýzy Milanovej situácie a dlhého boja so získavaním hypotéky. Narazila na množstvo problémov, no pomohla mu nastaviť splácanie spotrebných úverov a založiť hypotéku. Milanovi sa tak podarilo získať vysnívané nové bývanie.

Sen o dome sa takmer zmenil na nočnú moru

Manželia Jana a Peter Beníkovci s dvoma deťmi sa rozhodli splniť si svoj dávny sen a postaviť si rodinný dom. Najprv sa z toho tešili, no čoskoro prišli prvé komplikácie a rodina sa blížila k finančnej katastrofe. „Stavba nás neúmerne zaťažila, splátka hypotéky spolu s ďalšími úvermi sa vyšplhala na 1300 eur mesačne. To sme postupne prestali finančné zvládať aj napriek tomu, že nám s peniazmi pomáhali aj naše deti,“ priznáva Peter. 

Začali teda obiehať banky v nádeji, že nájdu pomoc so svojou situáciou. Tej sa im však nedostalo, až kým sa neozvali finančnej sprostredkovateľke Viole Urbašíkovej, na ktorú mali už dávno kontakt od známeho. „Keby som vtedy vedel, čo viem teraz, tak by sme jej volali ešte pred stavbou domu,“ hovorí Peter.

„Manželov Beníkovcov som stretla v neutešenej finančnej situácii, keď boli zadlžení, výška splátok bola neúmerná a finančne extrémne vyčerpávajúca. Spoločným úsilím a vhodnou kombináciou produktov, refinancovania a úpravou splátkového kalendára sa nám podarilo znížiť ich mesačné splátky z 1300 na 540 eur,“ spomína finančná sprostredkovateľka na začiatok spolupráce.

„Viete si predstaviť, čo to pre nás znamenalo? Z 1300 na 540 eur? Znovu sme sa finančné nadýchli, mohli zase slušne žiť, nemuseli zaťažovať naše deti, mohli znova ísť na dovolenku, do reštaurácie,“ s dojatím opisuje Janka. Pozrite si príbeh manželov Beníkovcov aj vo videu.

Našli nové poslanie

Vďaka pozitívnej skúsenosti s pracovníkmi OVB, ktorá zmenila Milanovi i manželom Beníkovcom život, zatúžili tiež pomáhať ďalším ľuďom a rozhodli sa pridať k tímu finančných sprostredkovateľov OVB.

OVB dodržalo slovo a dokonca mi zachránilo život. Hľadal som spôsob ako financovať vlastný byt a našiel som nakoniec aj sám seba. Pani Schlosserová mi ukázala, že finanční sprostredkovatelia nie sú len pre ľudí, ktorí na to majú peniaze. OVB mi podalo pomocnú ruku, za čo som neskutočne vďačný, a teraz chcem ďalším ľuďom pomôcť aj ja. Beriem to ako poslanie,” opisuje svoju skúsenosť Milan.

Touto cestou sa rozhodli aj Beníkovci. „Začať pracovať pre OVB pre nás znamenalo, že rovnako, ako nám v ťažkých chvíľach mal kto pomôcť, tak aj my budeme môcť prinášať iným ľuďom do života takéto hodnoty. Po roku spolupráce s pani Urbašíkovou ako finančnou poradkyňou sa stala našou vedúcou a my sme prekopali život od základov,” hovorí Jana. „Práca v OVB je aj finančne veľmi zaujímavá, manželka sa nebála odísť z práce a venuje sa OVB naplno, vďaka čomu sme sa celá rodina dostali finančne na úplne inú úroveň a naša kvalita života je neporovnateľná s tým, čo sme mali - alebo skôr nemali - v minulosti,” dodáva Peter, ktorý teraz spokojne pracuje v OVB spolu s pani manželkou.