Skúsenosti s OVB: Z klientky k vlastnému tímu aj napriek chorobe

|

skusenosti s OVB

Život sa môže zmeniť z minúty na minútu. Svoje o tom vie aj Nadežda Jančárová, ktorá sa pre vážne zdravotné komplikácie náhle ocitla v nemocnici na hranici života a smrti. Lekárom sa jej zdravie podarilo zachrániť. 

Vďaka kompletnému zabezpečeniu, o ktoré sa postarala finančná sprostredkovateľka OVB Petra Vavrinčíková, navyše Nadežda získala aj značnú finančnú rezervu. Zaplatila si z nej podpornú liečbu a dala jej priestor zmeniť stresujúce zamestnanie, ktoré prispelo k jej zdravotným problémom. V súčasnosti aj vďaka danej pozitívnej skúsneosti s OVB Nadežda pomáha klientom otvárať si dvere do budúcnosti pomcou svojho silného príbehu.

Jej skúsenosť s OVB už roky považuje za pozitívnu 

Dnes už dobré priateľky sa prvýkrát stretli ešte v roku 2006, keď Nadežda s manželom hľadali výhodný úver na bývanie. Bolo to ešte pred prijatím eura, keď im Petra Vavrinčíková z OVB pomohla vďaka výhodnému finančnému produktu splniť sen o bývaní. „S Nadeždou a jej manželom spolupracujem od roku 2006, keď som im pomohla s kúpou bytu, a zároveň sme urobili kompletné zabezpečenie,“ približuje začiatok spolupráce Petra. 

„Vzali sme si eurohypotéku ešte v čase, keď platila slovenská koruna. Po prechode na euro sme zistili, že vďaka dobrým radám Petry sme na hypotéke ušetrili viac ako pol milióna korún,“ povedala Nadežda o prvom stretnutí. Ešte dôležitejším krokom však bolo kompletné zabezpečenie poistenia, čo sa však ukázalo až neskôr.

Prezieravosť finančnej sprostredkovateľky ju zachránila

V roku 2018 sa totiž Nadežde v okamihu zmenil život, pretože musela podstúpiť urgentnú operáciu ženských orgánov na hranici života a smrti. Operáciu prežila, ale stal sa z nej onkologický pacient. Nielenže musela bojovať s ochorením, ale to ju pripravilo aj o možnosť byť matkou, čo je životný paradox, keďže celý život pomáha deťom v detských domovoch.

„Okolo roku 2006 sa zmenil zákon, ktorým sa zmenilo postavenie mužov a žien v poistení. Petra mi poradila, aby som si dopoistila aj ženské veci. Vtedy som si hovorila, načo mi to bude, ale dala som na jej odporúčanie. Aká rada nad zlato to bola, som si uvedomila, až keď ma moje zdravie zradilo práve v ženských veciach,“ pochvaľuje si prezieravú radu Nadežda.

„Keď skončila v nemocnici, využili sme niekoľko finančných produktov, ktoré sme uzavreli presne pre takýto prípad. Nadežda dostala výborné krytie z poistenia, ktoré jej pomohlo nielen s dorovnaním straty príjmu počas celého roka, ale aj so zaplatením podpornej liečby. Navyše jej ešte ostala aj rezerva do budúcna.”, spomína Petra. 

Vďaka dlhoročnej skúsenosti s OVB a nastavenej finančnej rezerve mohla po liečbe odísť zo stresujúcej práce v korporáte, ktorá prispela aj k jej ochoreniu. „Keď je človek v pracovnom pomere, zamestnávateľ mu určuje, dokedy bude v práci, a prakticky ovláda jeho čas. Takýto štýl práce mi prestal vyhovovať, keďže sa aktívne venujem aj dobrovoľníctvu,“ dodáva Nadežda. Začala si hľadať prácu, ktorá by ju bavila a kde by si splnila sen o nezávislosti.

„Ako to funguje vo finančnom svete, som jej vysvetľovala ešte počas liečby, po tom, ako skončila v stresujúcom zamestnaní. Od marca spolupracuje s OVB a veľmi dobre sa jej darí,“ opísala spoluprácu Petra. Získala už dve povýšenia a úspešne si buduje vlastný okruh spolupracovníkov.

„Klientom pomáham najmä cez svoj príbeh. Radím im, aby si otvárali dvere do budúcnosti. S vyšším vekom totiž prichádzajú zdravotné problémy a rôzne negatívne situácie. A keď na to človek nemyslí v mladosti, v určitom veku to začne ľutovať,“ uzatvára Nadežda.