Ako vám pomôže finančný sprostredkovateľ

|

dve zeny v rozhovore

Finančný sprostredkovateľ vie pomôcť s výhodnejším úverom aj lepším poistením

Podobne ako lekár či právnik, aj finančný sprostredkovateľ je špecialistom v oblasti, v ktorej bežný človek nedokáže mať úplný prehľad pre náročnosť témy aj neustále zmeny. Finančný sprostredkovateľ dokáže poskytnúť profesionálnu radu pri tvorbe, ako aj ochrane majetku, a tiež nastaviť najlepšiu ochranu rodiny. Zároveň vie poradiť, ako sa zbaviť drahých úverov či napriek ťažšej finančnej situácii dosiahnuť svoje ciele. Ak to zhrnieme, ľudia dnes najčastejšie finančného sprostredkovateľa vyhľadávajú preto, aby im profesionálne poradil v oblasti hypotekárnych úverov, nastavil na mieru poistnú ochranu zdravia a majetku a zároveň im pomohol tvoriť majetok investovaním. 

Najväčší prínos: prehľad a skúsenosti

Najväčšiu hodnotu pre bežného človeka má prehľad a informácie, ktorými finančný sprostredkovateľ disponuje a ktoré by si inak museli prácne zháňať sami. Prípadne by sa k nim nedostali, pretože časť informácií vychádza z praktických skúseností, ktoré sa nedajú získať inak, len prácou s množstvom klientov. Sú to práve skúsenosti z riešenia mnohých klientskych prípadov, ktoré napríklad pri úveroch na bývanie umožňujú nastaviť čerpanie úveru a podmienky splácania presne podľa potrieb klienta - a súčasne získať od banky lepšie podmienky, ako napríklad nižší úrok alebo odpustenie poplatku.

Minimálne rovnako dôležité je, ak finančný sprostredkovateľ dobre a individuálne nastaví poistnú ochranu pre prípad nečakaných životných udalostí. Najmä silné spoločnosti, ako je OVB Allfinanz Slovensko, dokážu v spolupráci s bankami a poisťovňami prinášať produkty so špeciálnymi podmienkami, šitými na mieru vlastným klientom. My v OVB navyše vďaka viac ako 28-ročnému know-how pomáhame poisťovniam pri vytváraní úplne nových produktov. 

Ako spoznať kvalitného sprostredkovateľa?

Kvalitný finančný sprostredkovateľ sa vždy snaží pochopiť vašu životnú situáciu a potreby a podľa toho vám navrhnúť finančný plán. Aj keď ľudia zvyknú prichádzať za odborníkom s konkrétnou úlohou, správny finančný sprostredkovateľ sa snaží nastaviť vždy širšiu finančnú ochranu. 

Ďalším znakom kvalitného finančného sprostredkovateľa je, že venuje dostatok času vysvetleniu toho, ako uvažuje a prečo navrhuje danú kombináciu finančných produktov. Nemenej dôležité sú referencie a pravidelný servis. Napríklad pravidelné prehodnocovanie poistenia pri zmene životnej situácie a úprava produktov podľa potreby, ako aj pomoc pri riešení poistných udalostí sú dôležité znaky kvalitného finančného sprostredkovateľa.