Skúsenosti s OVB: Keď sa život zmení zo dňa na deň

|

mlada rodina s dietatom

Lukáš začal pracovať ako 19-ročný. Už rok na to si uvedomil, že by k svojim peniazom mal pristupovať zodpovedne, tak sa v roku 2015 stretol s finančným sprostredkovateľom OVB Petrom Gilanom. „Ako prvé som mu nastavil zabezpečenie príjmu v prípade nečakanej, vážnej udalosti a pravidelné investovanie, aby si tvoril rezervu do budúcnosti,‟ vysvetlil P. Gilan. O dva roky neskôr si Lukáš zobral hypotéku, aby si mohol budovať vlastné bývanie v podkrovnom byte nad rodičovským domom.

V marci 2017 však mal Lukáš cestou do práce vážnu autonehodu a zostal ochrnutý od pása dole. Mladý muž sa zrazu ocitol pripútaný k vozíku, bez možnosti pracovať, odkázaný na pomoc iných. Dnes má za sebou už viacero operácií chrbtice. Jeho šťastím v nešťastí však bolo to, že nepodcenil zabezpečenie. 

Môj príbeh ukazuje, že hocikomu, aj mladému človeku, sa môže stať nečakaná ťažká zdravotná udalosť, ktorá vám úplne a navždy zmení život. Nikdy by ma nenapadlo, že budem pripútaný na vozíčku. Jediný okamih mi zmenil celý život. Našťastie, mám okolo seba ľudí, ktorí mi pomáhajú zvyknúť si na nový život a fungovať ďalej. A tiež som vďačný môjmu finančnému poradcovi, ktorý mi dobre poradil a zabezpečil ma. Vďaka jeho prístupu dnes mám postarané o splátky hypotéky a tiež dostávam súkromný invalidný dôchodok,‟ povedal o svojej pozitívnej skúsenosti s OVB Lukáš. Pozrite si Lukášov príbeh aj vo videu.

Nešťastie nechodí samo

Pani Alena Fedorová prežívala ťažké obdobie: „Po smrti manžela som zostala s dvoma deťmi na všetko úplne sama. Nezostalo nám vôbec nič, žiadne peniaze na účte a ani žiaden majetok, ktorý by sme mohli predať a tak sa zabezpečiť na horšie časy.“ Na všetky výdavky musel stačiť jej jediný príjem. 

Sotva sa jej podarilo ťažkú situáciu ako tak zvládnuť, prišla ďalšia osudová rana. Po roku  sa pani Alena dozvedela, že vážne ochorela. Diagnostikovali jej zhubný nádor na prsníku a poslali ju neodkladne na operáciu a chemoterapiu. Rodine hrozilo, že sa dostane do skutočnej núdze.

V zúfalej situácii jej pomohlo to, že si pani Alena po smrti manžela uvedomila svoju zodpovednosť a stihla sa poistiť, ešte kým bola zdravá. „Väčšina ľudí sa spolieha na to, že sa práve im nič nestane. Pani Alena si od začiatku uvedomovala potrebu chrániť seba a svoje deti, čo bolo obdivuhodné,“ hovorí sprostredkovateľ z OVB Allfinanz Slovensko Ivor Kundrík, ktorý pani Alene vypracoval finančný plán a navrhol poistnú ochranu.

Finančný plán pani Alene nastavil v prvom rade na krytie zdravotných rizík. Keď po diagnostikovaní závažnej choroby požiadali poisťovňu o poistné plnenie, do dvoch mesiacov pani Alene poslali poistnú sumu vo výške 10 000 eur. „Bola to veľká pomoc. Mohla som sa plnohodnotne venovať liečbe a pritom som vedela riadne platiť účty a všetko potrebné. To isté aj po operácii, keď ma čakalo ešte náročnejšie obdobie chemoterapie,“ hovorí pani Alena. Jej príbeh má, chvalabohu, šťastný koniec aj vďaka pomoci od finančného sprostredkovateľa. Pani Alena hodnotí skúsenosti s OVB iba pozitívne. Nakoniec úspešne ukončila liečbu, chodí na pravidelné prehliadky a vie sa postarať nielen o seba, no dokáže finančne zabezpečiť aj svoje deti.

Predvídavosť a dobrá skúsenosť s OVB ho zachránila

Pán Richard viac ako 23 rokov pomáha ľuďom v havarijných situáciách, keď im tečie vodovodné potrubie alebo praskne radiátor. Zachraňuje ľudí pred zimou či veľkými škodami pri vytopení. Ako živnostník chodieva každý rok na preventívne vyšetrenia, pri ktorých lekár overuje, či je naďalej schopný pracovať vo výškach či v náročných podmienkach. Na vyšetrení v marci 2017 mu lekár povedal šokujúcu správu: má malígny nádor hrubého čreva a musí ísť hneď na operáciu. Po ťažkej operácii pod nožmi chirurgov nasledovala niekoľkomesačná PN-ka s bolesťami a rekonvalescenciou, počas ktorej nemohol pán Richard pracovať a zarábať.

Našťastie si ako živiteľ rodiny pred niekoľkými rokmi povedal, že sa bude chrániť pred nečakanými životnými situáciami. Oslovil svoju finančnú sprostredkovateľku Ivanu Horňákovú z OVB Allfinanz Slovensko, ktorá mu vyskladala životné poistenie. Keď pán Richard dostal zdrvujúcu správu, sprostredkovateľka nahlásila poistnú udalosť a z poisťovne už o 8 dní prišlo potvrdenie, že pánovi Richardovi vyplatí zo životného poistenia sumu 6000 eur. 

„Bola to skvelá a nečakaná správa. Od začiatku péenky mi výrazne klesli príjmy a mal som hrôzu, ako prečkáme s rodinou ďalšie mesiace. Čakal som od poisťovne maximálne 1 500 eur, a zrazu prišlo štyrikrát viac. Peniaze od poisťovne nám veľmi pomohli preklenúť celé náročné obdobie,“ hovorí pán Richard. Aj životný príbeh pána Richarda má šťastný koniec. Životné poistenie mu pomohlo prekonať najťažšie chvíle PN-ky a zabezpečiť svoju rodinu aj pri nižšom príjme.