Skúsenosti s OVB: Sochár neostal bez peňazí ani po chorobe

|

akademicky sochar Milan Flajzik

Vďaka skúsenosti s OVB si akademický sochár Milan Flajžík dokáže plniť svoje sny naďalej. Tento príbeh je ukážkou toho, aké dôležité je mať životné poistenie prispôsobené svojim potrebám, a zároveň by mal byť príkladom pre všetkých, ktorí majú svoje poistné zmluvy neaktuálne alebo zastaralé.

Akademický sochár Pán Milan Flajžík tvorí a žije v malebnej obci na Záhorí. Jeho povolaním je tvorba unikátnych reliéfov a reštaurovanie umeleckých diel. Dáva historickým artefaktom život. Rukopis jeho diel môžete vidieť v zbierkach Záhorskej galérie v Senici a v súkromných zbierkach doma aj v zahraničí. Manuálna a kreatívna práca je však aj veľmi riziková z hľadiska ľahkých úrazov. Už v minulosti bolo pánovi Flajžíkovi pri úraze spojeným s jeho kreatívnou prácou vyplatených len necelých 50 eur.

V lete 2019 sa stretla rodina Flajžíkovcov s naším finančným sprostredkovateľom Jurajom Ufrlom. Pani Flajžíková sa primárne zaujímala o poistenie pre dcéru. Vtedy ešte nevedela, čo rodinu čaká a ako im v budúcnosti náš finančný sprostredkovateľ Juraj Ufrla pomôže.

„Po predstavení poistenia, o ktoré sa zaujímali, sme rodine Flajžíkovcov urobili analýzu a audit existujúcich zmlúv. Manželia mali uzatvorené zmluvy životného poistenia s pripoisteniami. Tie však neboli upravované vyše 10 rokov, poistné sumy a riziká nekorešpondovali s potrebami klientov,“ hovorí Juraj Ufrla, finančný sprostredkovateľ OVB.

Obom manželom navrhol pán Ufrla finančný plán a úpravu krytia rizík, šité na mieru ich veku, povolaniu, finančnej situácii a individuálnym potrebám. Jedným z dôležitých rizík, ktoré im odporučil finančný poradca a doteraz ich nemali kryté, boli kritické choroby. S pánom Flajžíkom uzatvorili navrhnuté rizikové poistenie po ocenení zdravotného stavu k dňu 14. 10. 2019. Začiatkom roka 2020 však postretla akademického sochára nečakaná zdravotná udalosť, ktorá vážne ovplyvnila a stopla jeho kreatívnu prácu.

Šťastný koniec aj vďaka pozitívnej skúsenosti s OVB

Druhého januára 2020 postihla pána Flajžíka cievna mozgová príhoda. Vďaka rizikovému poisteniu, ktoré uzavrel v predchádzajúcom roku, dostal akademický sochár poistné plnenie, ktoré bolo veľkou pomocou pri výpadku jeho príjmu a nutnej rehabilitácii.

Náhla cievna mozgová príhoda, ľudovo známa ako porážka, postihuje každým rokom viac ako tri osoby na každých 1000 obyvateľov.

Do dnešného dňa bolo klientovi vyplatené poistné plnenie z poistenia kritických chorôb vo výške 7 800 eur. Som veľmi vďačný, že som spoznal takých výnimočných a talentovaných ľudí. Z čoho však mám najväčšiu radosť? Naše cesty sa stretli v správny čas na správnom mieste, no nie každý má takéto šťastie. Toto je jedinečný príbeh, preto chcem povedať ľuďom, že život prináša zo dňa na deň situácie, ktoré ovplyvniť nevieme. Je preto dôležité zamyslieť sa nad svojim zabezpečením či už finančným alebo zdravotným – vopred. Keď je všetko dobré a pekné,” odkazuje Juraj Ufrla na záver tohto príbehu.