Skúsenosti s OVB: Správne nastavené poistenie podporilo Andreu v ťažkých chvíľach

|

Skúsenosti s OVB pochádzajú z rôznorodých osudov. Andrei Pálešovej koncom roka 2019 diagnostikovali počas materskej dovolenky nádorové ochorenie. Neskôr absolvovala operáciu a následne náročnú liečbu, ktorá ju na niekoľko mesiacov vyradila z pracovnej činnosti. 

Už pred chorobou sa starala o zdravie svojich financií spolu s finančným sprostredkovateľom Jakubom Jarošom. Vďaka jeho skúsenostiam so životným poistením a pomoci mala správne nastavené poistenie, s ktorým bez problémom zabezpečila svoju rodinu aj počas choroby. 

Pozitívna skúsenosť s OVB: Správne nastavené poistenie jej pomohlo v nečakanej situácii 

Na ceste k tomu, aby nemusela počítať každé euro, je pani Andrea už niekoľko rokov. Na začiatku jej finančný sprostredkovateľ pomohol s konsolidáciou úverov. Hypotéku a spotrebný úver sa mu podarilo zlúčiť do jedného hypotekárneho úveru s lepšou úrokovou sadzbou a menším preplatením. „Ako zamestnanej matke dvoch detí mi nezostáva veľa času na riešenie finančných a poistných záležitostí,“ vysvetľuje Andrea. „Je pre mňa veľkou výhodou, že môžem niekomu zavolať a ten sa mi o moje poistky postará.“

Využívala aj rizikové životné poistenie, ktoré sa neskôr ukázalo ako kľúčové. Pani Andrei totiž pri genetickom vyšetrení potvrdili vrodenú vadu a predpoklad na nádorové ochorenie. „Vtedy som ani netušila, že mám možnosť sa pripoistiť a vyhnúť sa tým možným finančným ťažkostiam,“ spomína Andrea na skúsenosti s OVB. Finančný sprostredkovateľ jej pomohol nanovo „oceniť“ jej zdravotný stav. S prepracovanou zmluvou následne prešla do inej poisťovne.

Netrvalo dlho a hrozivý predpoklad sa naplnil. V decembri 2020 bolo Andrei diagnostikované nádorové ochorenie prsníka. Čakala ju operácia, chemoterapia a dlhá práceneschopnosť. Operáciu podstúpila už na prelome januára a februára. Poisťovňa jej pomerne promptne, hneď po vykonaní operácie, vyplatila 17 000 € z kritických ochorení. „Nemusela som sa báť, že moja rodina nebude mať z čoho žiť alebo že nebudem mať na lieky potrebné na zvládnutie liečby. Poistka mi pomohla pokryť všetky náklady spojené s liečbou aj chodom domácnosti.“

Zverte svoje financie odborníkom

Chemoterapeutickú liečbu ukončila Andrea v októbri a všetko nasvedčuje tomu, že úspešne. Samozrejme, bude ako každý onkologický pacient naďalej pozorovaná. Pri návšteve svojho finančného sprostredkovateľa Jakuba bola pozitívne naladená. „Rada by som odporučila všetkým, ktorí majú predpoklad, že by sa u nich takéto ochorenie mohlo vyskytnúť, aby určite neváhali a dali sa pripoistiť,“ radí po svojej skúsenosti s OVB Andrea.

„Vybrala som si sprostredkovateľa, na ktorého sa môžem spoľahnúť. Oceňujem najmä jeho snahu pomôcť a ľudský prístup,“ uzatvára. Andrea momentálne poberá invalidný dôchodok a aby sa postarala o rodinu, pracuje na polovičný úväzok. 

Služby finančného sprostredkovateľa využíva aj naďalej. Okrem správne nastaveného poistenia jej pomohol aj s komplexným poistením nehnuteľnosti, rizikovým životným poistením pre rodinu, II. dôchodkovým pilierom, povinným zmluvným poistením auta a finančnou rezervou, ktorú si Andrea vytvorila.

Ak by ste aj vy chceli dostať pod kontrolu svoje financie, nebojte sa požiadať o pomoc finančného sprostredkovateľa. Ak žiadneho nepoznáte, nájdite sprostredkovateľa OVB vo vašom okolí.