Táto rodina si myslela, že sa z problémov už nikdy nevyhrabe. Našťastie si nechali poradiť a podarilo sa.

|

Tento príbeh sa na Slovensku vyskytuje v tisíckach prípadov. Rodina žije v podnájme, má na krku drahé úvery, a k tomu exekúcie a negatívny záznam  v úverovom registri. Takéto situácie zvyčajne končia hodením uteráku do ringu... Nie však v prípade rodiny Daniela Slimáka, ktorý dal šancu finančnému sprostredkovateľovi. A ten mu nielen pomohol dostať sa z problémov, ale si aj splniť sen.

Je to váš sen, ktorý vám pomôže dostať sa z problémov

„S Danielom Slimákom a jeho rodinou som sa stretol pred siedmimi rokmi. Mali na krku všetky finančné problémy, ktoré si len viete predstaviť. Zdanlivo neriešiteľná situácia s množstvom dlhov a zablokovaným účtom od exekútora. Našťastie, táto rodina to nevzdávala,“ opisuje začiatok príbehu finančný sprostredkovateľ OVB Allfinanz Slovensko Peter Gilan.

„Takýchto prípadov som vo svojej praxi zažil už niekoľko. Aj v situácii, ktorá je na prvý pohľad neriešiteľná, možno nájsť východisko. Ak si človek nechá poradiť, situácia nie je nikdy taká zlá, aby sa z nej nedalo dostať,“ hovorí P. Gilan. Prvým krokom k riešeniu bola finančná analýza. Sprostredkovateľ sa do detailov pýtal na stav jednotlivých úverov a ich (ne)splácania, na exekúcie, ako aj príjmy a bežné výdavky. Na záver neobišiel kľúčovú časť plánovania – sny a ciele. „Slimákovcom sa v tej chvíli zdalo zbytočné hovoriť o snoch a cieľoch, ktoré už dávno pokladali za mŕtve. Neverili, že sa z problémov dokážu niekedy vymotať.  Ak sa však chcete dostať z problému, potrebujete okrem profesionálnej pomoci aj vidieť svetlo na konci tunela. Pretože práve sny sú motiváciou, prečo ešte raz zabojovať a vyhrabať sa z problémov,“ vysvetľuje Peter Gilan.

Za 7 rokov z obrovských dlhov k splnenému snu

Finančný sprostredkovateľ začal riešiť jeden problém za druhým. Pomohol ukončiť exekúcie nastavením pravidelných splátok a odblokovaním účtov, aby sa rodina nemusela ďalej zadlžovať. Následne nastavil Slimákovcom sporenie na vlastné bývanie.

A výsledky prišli rýchlo: po troch rokoch si rodinka kúpila vlastné bývanie a kompletne byt prerobila. A pred mesiacom prišlo aj na sny: Slimákovci si kúpili vlastnú chatku, po ktorej vždy túžili. „Teraz je na rade kúpa auta, keďže to staré už dosluhuje. Avšak nie vďaka drahému úveru od nebankovky, ale z vlastných úspor a bankového úveru. Len za 7 rokov sa Slimákovci dokázali dostať z neuveriteľných problémov, splniť si jeden zo snov a upratať si rodinné financie tak, že dnes môžu v pohode fungovať,“ zhŕňa P. Gilan.

Dlhoročné skúsenosti pomáhajú pri hľadaní riešenia

Daniela Slimáka zachránilo odporúčanie spokojného klienta, ktorý jeho prípad spomenul finančnému sprostredkovateľovi Petrovi Gilanovi. On samotný už neveril v zmenu, ale dal tomu šancu. „Vždy som si myslel, že finančný sprostredkovateľ je tu len pre ľudí, ktorí majú peniaze, a to nebol náš prípad. Ale Peter Gilan z OVB mi dokázal, že tomu tak nie je a ja som mu za to nesmierne vďačný. Chcem povzbudiť všetkých ľudí: ak máte finančné problémy, nebojte sa osloviť finančného sprostredkovateľa a dajte mu šancu pomôcť vám. Môj príbeh potvrdzuje, že to stojí za to,“ popisuje svoju skúsenosť Daniel Slimák.

Tento príbeh nie je v OVB ničím výnimočným. Práve naopak, stovky profesionálov v OVB už pomohli tisíckam ľudí z problémov. „Našou úlohou v OVB je budovať a zabezpečiť ľuďom majetok. To si mnohokrát vyžaduje aj zvládnutie problémov. My pred nimi neutekáme, ale na základe 24-ročných skúseností na Slovensku navrhujeme riešenia. A ako ukazuje aj príbeh Slimákovcov, naše riešenia fungujú,“ uzatvára P. Gilan.