Skupina mladých ľudí v rozhovore - Blog OVB
Všetko o tvojich financiách

Náš blog

Tu sa dozviete všetko o financiách, dôchodkoch, poistení a kariére. Dáme vám užitočné tipy pre váš každodenný život, povieme vám o novinkách z finančného sveta a poskytneme pohľady do zákulisia OVB.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Aj 2. pilier rozhodne o tom, aký život budete mať na dôchodku

Dôchodok od štátu z 1. piliera už dnes nestačí na dôstojný život. A do budúcnosti sa situácia ešte zhorší. Keďže na jedného dôchodcu bude prispievať výrazne menej pracujúcich a žiadna vláda zrejme nebude ochotná dramaticky zdvihnúť odvody, dôchodok z 1. piliera môže výrazne klesnúť. Preto je 2. pilier kľúčový a spolurozhodne o tom, ako si budete žiť na dôchodku.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Toto je 5 dôvodov, prečo je OVB vhodný partner pre riešenie dôchodku

OVB na Slovensku nielen najdlhšie pomáha ľuďom s osobnými financiami, ale ako jedna z mála spoločností sa poctivo venuje pravidelnému servisu klientov. V tomto blogu sme zhrnuli 5 dôvodov, prečo sme pre vás najlepším partnerom pre riešenie dôchodku.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Dôchodkové sporenie: 5 faktov, ktoré budú v roku 2023 kľúčové

Ako sporiť na dôchodok? Najlepšia cesta je využiť kombináciu všetkých možností, ktoré sa ponúkajú.
 

Mladá žena pri stole so smartfónom, notebookom a dokumentmi na vedenie knihy o rozpočte domácnosti

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Veďte si rozpočtovú knihu: Ako udržať prehľad o vašich financiách

V zhone každodenného života len málokto presne vie, aké sú jeho financie. Rozpočtová kniha vám pomôže sledovať vaše príjmy a výdavky. Dobrá vec je, že vedenie rozpočtovej knihy nie je vôbec ťažké. Nemusíte byť odborníkom na vedenie účtovníctva – keď už urobíte prvý krok, musíte v ňom len zotrvať.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Rozhovor s Pavlom Dorčákom: Dajte si pozor, aby ste „nevyrástli“ zo svojho poistenia

Okolitý svet sa v posledných rokoch výrazne zmenil a postavil nás pred zložité životné situácie. Ako hovorí Pavol Dorčák, generálny riaditeľ MetLife CZ&SK, vo svete rastúcej neistoty je kľúčové mať osobné financie a poistnú ochranu nastavenú tak, aby sme mohli pokojne zaspávať. Rozprávali sme sa tiež o tom, aké zmeny ľudí čakajú v oblasti financií a čo s tým môžu robiť.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Rozhovor s riaditeľkou odboru produkt manažmentu v OVB

Riaditeľka odboru produkt manažmentuv OVB Mgr. Silvia Miklová v rozhovore vysvetlila, čo presne je jej úlohou, a ako spolu s kolegami pomáha zaradiť do portfólia čo najkvalitnejšie produkty. 

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

9 predsavzatí, ktoré vám zlepšia finančnú situáciu v roku 2022

Na rozdiel od novoročných cieľov týkajúcich sa napríklad chudnutia či športovania, ktoré vyžadujú výraznú námahu s otáznym efektom, prinášajú finančné predsavzatia okamžitý efekt pre vašu peňaženku. Finančný analytik Marián Búlik z OVB Allfinanz Slovensko pre vás zostavil 9 finančných predsavzatí, ktoré vám pomôžu s vašimi financiami.

Dievča so srdcom a vianočnými svetlami - správne investovanie peňazí

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Investovanie peňazí správnym spôsobom: Ako získať viac zo svojich úspor

V závislosti od cieľa a časového rámca, v ktorom chcete investovať, existuje niekoľko rôznych investičných možností. Líšia sa predovšetkým z hľadiska výnosu, rizika a doby investovania.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Ako finančne zvládnuť Vianoce: Dostatočne skoro vytvorená rezerva a plánovanie výdavkov vám umožnia nakúpiť darčeky bez úveru

Väčšina rodín si chce dvakrát do roka – v lete počas dovolenky a na Vianoce – dopriať viac ako zvyčajne. To na Slovensku dlhodobo znamenalo, že časť ľudí bola ochotná zadlžovať sa kvôli Vianociam, len aby rodine dopriala viac darčekov. Tento trend sa v posledných rokoch pred pandémiou začal otáčať. Kým v roku 2015  si na Vianoce plánovalo požičať peniaze až 10 % Slovákov, v roku 2019 to bola už len polovica. Minulý rok sa však trend otočil: pôžičku kvôli Vianociam zvažovalo 8 percent Slovákov. V tomto článku radí Marián Búlik, finančný analytik OVB Allfinanz Slovensko, ako finančne zvládnuť vianočné sviatky.