Skupina mladých ľudí v rozhovore - Blog OVB
Všetko o tvojich financiách

Náš blog

Tu sa dozviete všetko o financiách, dôchodkoch, poistení a kariére. Dáme vám užitočné tipy pre váš každodenný život, povieme vám o novinkách z finančného sveta a poskytneme pohľady do zákulisia OVB.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Moja Firma dáva prehľad o podnikaní, a tak pomáha rásť

Najnovším digitálnym nástrojom z dielne centrály OVB, ktorá našim sprostredkovateľom pomôže pri komplexnom manažmente ich podnikania, je aplikácia Moja Firma.

 

Financie pre ženy: prečo je dôležité zaujímať sa o svoj dôchodok a spol

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Financie pre ženy: to správne dôchodkové zabezpečenie a cesta k finančnej nezávislosti

Vo veci zrovnoprávnenia sa za posledných sto rokov veľa udialo. Len v prípade financií sa emancipácia nedotiahla do konca. Ešte stále sú hlavne muži zodpovední za financie a dôchodkové zabezpečenie. Ženy musia byť finančne nezávislejšie, aby boli aj neskôr dobre zabezpečené a v starobe netrpeli núdzou.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Zodpovedné investovanie je budúcnosť

V OVB máme od augusta opäť viac možností, ako klientom pomôcť pravidelne investovať na finančných trhoch udržateľným a výnosným spôsobom. V spolupráci s jedným z najväčších správcov podielových fondov na svete – Amundi – sme do portfólia zaviedli prvý ETF produkt, ako aj 6 nových ESG fondov od 4 rôznych spoločností.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Cestovné poistenie vás v zelených krajinách chráni aj proti covidu, v červených a čiernych nie

Napriek hrozbe delta variantu COVID-19 budú do zahraničia toto leto bezpochyby cestovať tisícky Slovákov. A ďalší dovolenkári sa chystajú tráviť voľný čas na Slovensku. Finančný analytik OVB Allfinanz Slovensko Marián Búlik v tomto článku radí, na čo si dať pozor a čo nepodceniť pri cestovnom poistení. Zároveň vysvetľuje, za akých okolností vás v prípade nákazy COVID-19 cestovné poistenie chráni.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Pohľad za oponu: Čo sa skrýva za prácou Daniela Bradáča, riaditeľa odboru komunikácie a PR v OVB Allfinanz Slovensko

Keď som sa pripravoval na tento rozhovor, spýtal som sa niekoľkých  ľudí vo svojom okolí, čo im hovorí značka OVB. V odpovediach zaznievali rôzne asociácie ako veľká firma, úvery a poistenie, ale aj atribúty ako tradícia, rýchlosť, dôvera a pomoc. Práve Daniel Bradáč je človek, ktorý sa svojou prácou snaží vytvárať povedomie o OVB a cez rôzne aktivity zdôrazňovať, čo OVB predstavuje pre svojich klientov. 

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Slovákom pandémia pomohla viac ušetriť, avšak zhoršila ich investičné návyky

Paradoxne sa Slováci pri úsporách držia extrémov. Namiesto pravidelného investovania volia nevýhodné bankové účty alebo sa doslova vrhajú do špekulácií na finančných trhoch. „V praxi vidieť snahu ľudí rýchlo a veľa zarobiť. Preto Slovákov tak láka nákup rizikových korporátnych dlhopisov, kryptomien či v poslednom čase social trading na základe odporúčania influencerov na sociálnych sieťach. Je veľkou chybou, že sa mnoho ľudí nechá prehovoriť na vyslovený hazard s úsporami s vidinou rýchleho zisku a ignorujú pravidelné investovanie, ktoré im vie dlhodobo priniesť bezpečné výnosy 5 až 7 percent ročne,“ prízvukuje Marián Búlik z OVB.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Kúpiť teraz byt alebo počkať? Odpoveď sa líši podľa toho, či ide o vlastné bývanie alebo investíciu.

Od ekonomickej krízy sprevádzajúcej pandémiu mnohí ľudia očakávali pokles cien bývania, a preto s kúpou bytu čakali. Nižšie ceny sa za 12 mesiacov od vyhlásenia mimoriadneho stavu nedostavili. Práve naopak, v roku 2020 ceny bývania rekordne rástli o takmer dvanásť percent. Ľudia sa preto logicky pýtajú, či ísť do kúpy bývania alebo ešte počkať.  Odpoveď na túto otázku sa výrazne líši podľa osobnej situácie a motivácie ku kúpe. V tomto článku sme sa na tému pozreli bližšie.

Práca popri štúdiu: Všetko o práci pre študentov

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Práca popri štúdiu: Všetko, čo musíš vedieť o práci pre študentov

V čase rastúcich cien bývania a životných nákladov je financovanie štúdia čoraz náročnejšie. Mnohí študenti ani zďaleka nedokážu pokryť všetky náklady, a to ani s finančnou podporou. Riešením situácie je práca popri štúdiu. Prečo sa to oplatí hneď dvojnásobne a na čo všetko si musíš dať pozor, keď popri štúdiu chodíš aj do práce?

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Ako naučiť deti hospodáriť s peniazmi

S financiami sa všetci stretávame každý deň a naše hospodárenie s nimi má významný vplyv na náš život. Práve preto je dôležité učiť sa im porozumieť v každom veku, ale mimoriadne dôležité je vštepiť správne finančné návyky deťom. Finančný analytik OVB Allfinanz Slovensko Marián Búlik má sám doma dve dievčatká vo veku 10 a 6 rokov. V podcaste Osobné financie sa podelil o praktické rady, ako naučiť deti hospodáriť s peniazmi.