Skupina mladých ľudí v rozhovore - Blog OVB
Všetko o tvojich financiách

Náš blog

Tu sa dozviete všetko o financiách, dôchodkoch, poistení a kariére. Dáme vám užitočné tipy pre váš každodenný život, povieme vám o novinkách z finančného sveta a poskytneme pohľady do zákulisia OVB.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

V OVB je možné dosiahnuť všetko."30 rokov spolu na svete".

Tomáš Valentovič je šikovný, ambiciózny okresný vedúci, ktorý tento rok oslavuje okrúhle 30. narodeniny spoločne s OVB Allfinanz Slovensko. K finančnému sprostredkovaniu ho ešte počas štúdia na vysokej škole prividela dnes už švagriná, okresná riaditeľka Mária Valentovičová. Dnes pôsobí v OVB Allfinanz Slovensko dokonca aj jeho manželka Soňa Valentovičová a brat Peter Valentovič – postupne vzniklo úspešné rodinné podnikanie.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Mojou najväčšou hodnotou v živote je SLOBODA. "3O rokov spolu na svete"

Je mladý, ambiciózny a vo svojich 30 rokoch je už na pozícii okresného vedúceho v OVB Allfinanz Slovensko. Marek Baxa nám v rozhovore predstavil svoje pôsobenie u lídra vo finančnom sprostredkovaní, ktorý tento rok oslavuje tiež 30 rokov.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Dávka v nezamestnanosti: Kto má na ňu nárok a ako o ňu požiadať?

Čo robiť, ak prídete o prácu? Kedy máte nárok na dávku v nezamestnanosti a čo všetko musíte splniť, aby ste ju dostali? Odpovede na tieto a ďalšie otázky sa dozviete v našom článku.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Poistenie majetku: Ako si ho vyskladať, aby najlepšie chránilo

Ako si poistiť majetok, aby bol čo najlepšie chránený

Podľa dlhodobých štatistík je na Slovensku poistená proti poškodeniu prírodnými živlami a proti krádeži len asi tretina domov a bytov. Podobne je to aj s ochranou áut. Zbytočne riskovať stratu majetku, na ktorý ste dlhé roky šetrili alebo ho ešte dlhšie budete splácať, je nezmysel. Zvlášť, ak cena poistenia na Slovensku je v porovnaní s okolitými krajinami nízka.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Mladí ľudia v hľadáčiku bánk: popri peňažných odmenách im už ponúkajú aj netradičné benefity

Mladým ľuďom môžu tí starší skutočne závidieť. Banky sa totiž dnes (na rozdiel od minulosti) doslova predbiehajú, aby prilákali nových klientov k sebe. Výsledkom je, že mladí ľudia ešte nikdy nemali toľko možností získať v banke nielen bezplatný účet, ale navyše aj zaujímavé (finančné aj nefinančné) benefity k nemu.
 

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Komunikácia OVB Allfinanz Slovensko na sociálnych sieťach terčom podvodného statusu

Komunikácia spoločnosti OVB Allfinanz Slovensko v súvislosti s 30. výročím spoločnosti sa včera, v nedeľu 13. augusta 2023, stala predmetom podvodnej aktivity na sociálnych sieťach.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Čo je dôležité pri úrazovom poistení pre dieťa?

Deťom sa úrazy stávajú veľmi často. Každý z rodičov už o takom prípade počul, alebo ho dokonca zažil pri vlastných deťoch. Štatistiky ukazujú, že často ide aj o vážne úrazy, ktoré si vyžadujú operáciu a následnú liečbu. Výnimkou, žiaľ, nie sú ani trvalé následky úrazov, ktoré dieťa hendikepujú počas celého života. Dobrou správou je, že voči finančným následkom úrazov sa dá efektívne chrániť.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

5 rád, ako na cestovné poistenie

Podľa dát poisťovní sú Slováci pri plánovaní dovolenky pomerne disciplinovaní: väčšina cestuje do zahraničia s uzavretým cestovným poistením. Horšou správou je, že zďaleka nie každý je poistením dostatočne chránený. Dôvodom sú niektoré chýbajúce druhy poistenia alebo nízka poistná suma.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Založenie živnosti: Čo potrebujete, koľko to stojí a ako dlho to trvá

Živnosť je na Slovensku jedným z najobľúbenejších a najjednoduchších spôsobov, ako začať podnikať. Ak uvažujete založiť si živnosť, čítajte ďalej. Pripravili sme pre vás rýchly prehľad toho, ako celý proces funguje a koľko trvá.