Skupina mladých ľudí v rozhovore - Blog OVB
Všetko o tvojich financiách

Náš blog

Tu sa dozviete všetko o financiách, dôchodkoch, poistení a kariére. Dáme vám užitočné tipy pre váš každodenný život, povieme vám o novinkách z finančného sveta a poskytneme pohľady do zákulisia OVB.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Založenie živnosti: Čo potrebujete, koľko to stojí a ako dlho to trvá

Živnosť je na Slovensku jedným z najobľúbenejších a najjednoduchších spôsobov, ako začať podnikať. Ak uvažujete založiť si živnosť, čítajte ďalej. Pripravili sme pre vás rýchly prehľad toho, ako celý proces funguje a koľko trvá.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Štátna prémia a úver na bývanie: Ako funguje stavebné sporenie

Stavebné sporenie je účelová forma sporenia, ktorej cieľom je poskytnúť výhodné financovanie bývania. Klientov láka najmä svojim úverovým prepojením a možnosťou získať štátnu prémiu. Aká je jej výška a oplatí sa vám vôbec?

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Ako postupovať pri poistnej udalosti?

Požiar, dopravná nehoda, úraz v zahraničí. Hoci by sme sa takýmto situáciám radi všetci vyhli, život je nevyspytateľný a niekedy, žiaľ, prináša aj nepríjemné momenty. V takých chvíľach je najdôležitejšie zachovať si chladnú hlavu a dodržať správny postup, ktorý zabráni ďalším škodám. Ako na to? Prinášame prehľad, ako sa zachovať, keď dôjde k plneniu poistnej udalosti.

Mladá žena na skútri - cestovanie s batohom

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Cestovanie s batohom, ale poriadne! Čo potrebujete v zahraničí

Cestovanie s batohom po celom svete je dlho očakávaným snom najmä mladých ľudí. Spoznávanie nových krajín, kultúr a miest nezávisle a s ľahkou batožinou, takéto cestovanie zosobňuje dobrodružstvo a sloboda v jednom. Aby vaša cesta prebehla podľa plánu, je dôležité zorganizovať ju v dostatočnom predstihu. Zistit, ako môžete najlepšie financovať svoju cestu a byť skutočne pripravený turista.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Ako si vybrať poistenie domácnosti? Na toto si dajte pozor

Aký je rozdiel medzi poistením nehnuteľnosti a poistením domácnosti? Aké kritériá treba zvážiť pri výbere poistenia?

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Vytvorte si nové víťazné návyky so svojím tímom

Riadiť tím ľudí je náročná úloha, ak ste však ochotný pracovať na sebe, potom môžete motivovať aj svojich ľudí a správne ich smerovať za úspechom. Uznávaný kouč a mentor Libor Vilím vás prevedie cestou efektívneho vedenia ľudí.  

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Buď vyhráš, alebo sa učíš

Martin Oravec, okresný riaditeľ OVB, si v rámci svojho podnikania prešiel už naozaj mnohým. Spomína si na svoje ťažké začiatky, ale aj dôležité momenty, ktoré ho posúvajú ďalej a inšpirujú. Viac o tom, ako sa nevzdávať a kde hľadať motiváciu na ceste biznisom, si prečítajte v našom blogu.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Venovať čas marketingu a PR sa podnikateľovi oplatí

Kvalitné PR a dobrá marketingová stratégia sú pre úspech podnikateľov priam nevyhnuté. Pre dosiahnutie svojich cieľov je dobré počúvať tých, ktorí vedia, o čom hovoria, skutočných odborníkov. Svoje rady a tipy v rámci marketingu pre podnikateľov nám prezradil uznávaný marketingový expert Pavol Minár.

 

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Financie podnikateľa si zaslúžia pozornosť

Každý, kto chce podnikať a byť úspešný v biznise, by sa mal na začiatku zorientovať vo svojich financiách, daniach a odvodoch. Ako na to, na čo všetko je dobré dať pozor a čo je potrebné brať do úvahy, nám prezradila expertka na dane, odvody a podnikateľské prostredie Jaroslava Lukačovičová.