Skupina mladých ľudí v rozhovore - Blog OVB
Všetko o tvojich financiách

Náš blog

Tu sa dozviete všetko o financiách, dôchodkoch, poistení a kariére. Dáme vám užitočné tipy pre váš každodenný život, povieme vám o novinkách z finančného sveta a poskytneme pohľady do zákulisia OVB.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Láka vás investovanie do fondov?

Ponuka investičných fondov je veľmi bohatá. Vyznať sa v nich nemusí byť pre začínajúceho investora vôbec jednoduché. Práve preto sme sa rozhodli priniesť vám prehľad rôznych typov fondov a pomôcť vám zorientovať sa v ich výhodách a nevýhodách.
 

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Ste si istí, že máte správne nastavenú hypotéku?

Hypotéky s úrokom okolo 1 % nikdy neboli štandardom, ale skôr veľkou výnimkou. Ukazuje to napríklad porovnanie s USA, kde sa úročenie úverov na bývanie dlhodobo pohybuje okolo 4 percent. Ani drahšia hypotéka (čiže úroky na úrovni 4 až 5 %, ktoré môžu byť teraz dlhší čas štandardom) nie je problémom, ak je nastavená správne. V tomto blogu si povieme, ako si korektne nastaviť úver na bývanie.

Silná žena sa pozerá do kamery - vyjednávanie o zvýšení platu

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Prvotné vyjednávanie o plate: Užitočné triky a tipy

Už nejaký čas ste vo svojej prvej skutočnej práci. Všetko ide super, len váš plat by mohol byť vyšší. Pred prvým pohovorom by ste však mali zvážiť niekoľko vecí. Aký plat si môžete vypýtať? Kedy je najlepší čas? Tu sa dozviete, čo by ste mali dodržiavať, aby ste dosiahli požadovaný plat.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Finančná analýza: Ako vám pomôže ušetriť peniaze?

Veľa Slovákov netuší, kam ich finančné prostriedky odchádzajú, nemajú rezervu, a myslia si, že vždy nejako „vyjdú“. Týmto prístupom si nielenže nikdy nenašetria na bývanie či dovolenku, ale časom sa môžu dostať aj do problémov. Tejto situácii pomôže predísť aj finančná analýza a z nej vyplývajúci finačný plán. Aby ste mohli začať šetriť, musíte vedieť, kam vám každý mesiac odchádzajú peniaze. S tým vám pomôže finančná analýza. 

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Ako funguje leasing na auto: Základné veci, ktoré sa oplatí vedieť

Uvažujete nad novým autom, ale zatiaľ neviete, ako kúpu nového vozidla financovať? Zistite, ako funguje leasing na auto a aké výhody či nevýhody ponúka oproti autoúveru.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Základom úspechu je spolupráca v rodine aj v biznise. Rodina Oravcových

Rodina Oravcových z Topoľčian je skvelou ukážkou toho, ako podnikanie v OVB môže upevniť rodinné vzťahy, a zároveň zmeniť kvalitu životov k lepšiemu. Do podnikania v OVB sa najprv pustil okresný riaditeľ Martin Oravec, krátko po ňom do podnikania vhupla aj jeho dnes už manželka Lenka. O čosi neskôr sa pridala aj Martinova sestra Michaela, ktorá je momentálne finančnou expertkou. Dnes si toto úspešné trio spoločné rodinné podnikanie v OVB nevie vynachváliť.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Výška rodičovského príspevku: Ako vysoký bude v roku 2023?

Rok 2023 prinesie niekoľko zmien vrátane zvýšenia rodičovského príspevku. Ten by mal od januára dosahovať až 412,60 eura mesačne pre rodičov, ktorí poberali materské. Kto má na rodičovský príspevok nárok a aká je jeho výška v prípade dvojičiek či trojičiek?

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Aký je rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou?

Zmätok v ponuke platobných kariet môžu spôsobiť aj ich rôzne druhy v ponuke banky. Každá banka má pritom v ponuke minimálne jeden druh debetnej a kreditnej karty. V čom sa teda líšia?

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Pozor na výluky, rizikové športy a zamestnania. V opačnom prípade vaša zmluva nemusí fungovať

Pri uzatváraní poistenej zmluvy je extrémne dôležité nezatajovať žiadne detaily k zdravotnému stavu, ako aj k zamestnaniu či rizikovým športom, ktorým sa venujete. Ak by ste tak urobili a neskôr si budete od poisťovne pýtať náhradu škody, môže vás úplne odmietnuť alebo vám znížiť vyplatené odškodnenie. A bude to, žiaľ, iba vaša chyba. V tomto blogu sa pozrieme na výluky, rizikové športy a zamestnania a ako sa aj v týchto prípadoch správne poistiť.