Skupina mladých ľudí v rozhovore - Blog OVB
Všetko o tvojich financiách

Náš blog

Tu sa dozviete všetko o financiách, dôchodkoch, poistení a kariére. Dáme vám užitočné tipy pre váš každodenný život, povieme vám o novinkách z finančného sveta a poskytneme pohľady do zákulisia OVB.

Študenti sa rozprávajú – Študentské financovanie

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Financujte svoje štúdium: Takto to funguje

Chceš študovať? Možno pridať magisterský titul k tomu bakalárskemu? Na rozdiel od prvej učňovky, zarobíš počas štúdia menej peňazí. Aj na štátnych univerzitách budeš musieť platiť mesačné náklady. Preto tu nájdeš všetky tipy a možnosti, ako si môžeš efektívne financovať svoje štúdium.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Hrozí na Slovensku prasknutie cenovej bubliny a prudký pokles cien nehnuteľností? Zahraničné skúsenosti skôr naznačujú opak.

Niet žiadnych pochýb o tom, že na Slovensku existuje najmä v segmente bytov cenová bublina. Je však otázne, kedy a do akej miery očakávať jej prasknutie. Proti výraznému a rýchlemu cenovému prepadu totiž stále hovorí vysoký dopyt, nedostatok nových bytov na predaj a takisto stále  lacné hypotéky.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Rozhovor s predstaviteľmi Allianz: Profesionál, ktorý každý deň radí v otázke financií, je zárukou pridanej hodnoty a kvality

Stále viac ľudí na Slovensku si zvyká, že s otázkami okolo financií im pomôže odborník, rovnako ako im napríklad pri bolesti chrbta pomôže lekár. Vďaka tomu chránia svoje úspory pred rastúcou infláciou a strechu nad hlavou pred problémami so splácaním hypotéky.

Opýtali sme sa predstaviteľov Allianz, spoločnosti s dlhoročnými skúsenosťami v poskytovaní poistenia, investícií a sporenia, aké výzvy nás čakajú v roku 2022, a ako sa s nimi vysporiadať.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Skúsenosti s OVB: Správne nastavené poistenie podporilo Andreu v ťažkých chvíľach

Skúsenosti s OVB pochádzajú z rôznorodých osudov. Andrei Pálešovej koncom roka 2019 diagnostikovali počas materskej dovolenky nádorové ochorenie. Neskôr absolvovala operáciu a následne náročnú liečbu, ktorá ju na niekoľko mesiacov vyradila z pracovnej činnosti. 

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Situácia na Ukrajine je ďalšou výzvou pre finančné trhy. Odborníci radia nepanikáriť a držať investičnú líniu

Spoločnosť OVB Allfinanz Slovensko opakovane odsúdila agresiu proti Ukrajine a vyjadrila solidaritu s jej obyvateľmi. Veľa klientov sa obáva o svoje investície do finančných produktov a pýta sa, ako s investovaním postupovať ďalej.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Odvody do 2. piliera sa od januára opäť o kúsok zvýšili. Skutočne to využijete však len vtedy, ak sporíte v rastovom fonde

Ako vždy od 1. januára počas posledných rokov, aj tento rok sa každému sporiteľovi o kúsok zdvihne suma, ktorú dostane z dôchodkového odvodu na svoj osobný účet. Aj keď ide o pozitívnu správu, tento samotný fakt nikoho takpovediac „nevytrhne z biedy“ pokiaľ ide o budúci dôchodok. Inak povedané, oveľa dôležitejšie ako tento drobný prírastok je to, ako máte 2. pilier nastavený a či investujete v perspektívnom rastovom alebo, naopak, v nevýkonnom garantovanom fonde.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Hodnota nehnuteľnosti rekordne zdražela každému, čím skôr treba zvýšiť poistnú sumu poistenia

Ceny nehnuteľností narástli koncom minulého roka o 22,1 %, čo bol najstrmší rast od roku 2008, tesne pred príchodom finančnej krízy. V súvislosti s prudkým rastom cien počas celého minulého roka sa intenzívne diskutuje o dosahoch na dostupnosť bývania. Bokom však ostáva otázka poistnej ochrany bývania. V tejto téme sme sa pozreli na to, čo rast cien znamená pre poistenie nehnuteľností a ako by sa majitelia domov a bytov mali chrániť.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Poznáte stav svojho dôchodkového účtu a fond, v ktorom sú vaše úspory?

Poradíme vám, ako rýchlo zistíte všetky dôležité informácie z 2. piliera a ako zmeníte fond či DSS.

Ak poznáte stav svojho bankového účtu a pravidelne si kontrolujete príjmy a výdavky, patríte medzi ľudí, ktorí zodpovedne pristupujú k svojim financiám. Avšak ešte oveľa dôležitejšie je kontrolovať si ročné výpisy od vašej správcovskej spoločnosti z 2. piliera a zaujímať sa o to, v ktorom fonde sa zhodnocujú vaše odvody. Mať prehľad o svojom sporení v 2. pilieri by mala byť absolútna samozrejmosť. Od týchto úspor totiž vo veľkej miere záleží, aký budete mať život na dôchodku.

Smejúce sa batoľa - Ušetrite deťom rozumne s detským sporiacim plánom

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Sporenie pre deti: Takto má sporenie pre deti zmysel

Na vzdelanie alebo ako zabezpečenie do budúcnosti: ak už v útlom veku začnete sporiť pre vlastné deti, krstné deti či vnúčatá, môžete aj malými príspevkami nasporiť nemalú sumu. Ako sa však oplatí sporiť deťom v časoch nízkych úrokov a vysokej inflácie?