Skupina mladých ľudí v rozhovore - Blog OVB
Všetko o tvojich financiách

Náš blog

Tu sa dozviete všetko o financiách, dôchodkoch, poistení a kariére. Dáme vám užitočné tipy pre váš každodenný život, povieme vám o novinkách z finančného sveta a poskytneme pohľady do zákulisia OVB.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Venovať čas marketingu a PR sa podnikateľovi oplatí

Kvalitné PR a dobrá marketingová stratégia sú pre úspech podnikateľov priam nevyhnuté. Pre dosiahnutie svojich cieľov je dobré počúvať tých, ktorí vedia, o čom hovoria, skutočných odborníkov. Svoje rady a tipy v rámci marketingu pre podnikateľov nám prezradil uznávaný marketingový expert Pavol Minár.

 

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Financie podnikateľa si zaslúžia pozornosť

Každý, kto chce podnikať a byť úspešný v biznise, by sa mal na začiatku zorientovať vo svojich financiách, daniach a odvodoch. Ako na to, na čo všetko je dobré dať pozor a čo je potrebné brať do úvahy, nám prezradila expertka na dane, odvody a podnikateľské prostredie Jaroslava Lukačovičová.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Pracujem na projekte Lukáš Hromják

Disciplína, systematickosť a neustála práca na sebe, tieto všetky atribúty pomáhajú okresnému vedúcemu OVB Lukášovi Hromjákovi k dosahovaniu úspechov. Viac o jeho biznise a nastavení sa dočítate v krátkom rozhovore.

Pár na gauči sa sťahuje do spoločného bývania

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Prvé spoločné bývanie: Čo potrebujete vedieť

Je to možno jedno z prvých veľkých dobrodružstiev pre páry - ich prvý spoločný byt. Nájsť ten správny byt už predstavuje výzvu. Ale skutočné vzrušenie prichádza s následným sťahovaním sa dohromady. Nábytok, dekorácie, domácnosť, financie a každodenný život. Všetko sa musí prediskutovať a vyjasniť. Preto sme pre teba zhrnuli najdôležitejšie fakty a tipy.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Kvalitný biznis plán = úspech

Jednou z mnohých činností, ktorým v začiatkoch podnikania treba venovať náležitú pozornosť, je zostavenie vlastného biznis plánu, rovnako ako určovanie svojich cieľov a stratégie. Užitočné tipy, ako na to, nám poskytla certifikovaná projektová manažérka Lenka Chovancová Ťupeková.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Sebarozvoj ako cesta k úspechu podnikateľa.

Práca na sebe by mala byť pre podnikateľa úplne samozrejmá. Lepšie poznanie seba samého dokáže pomôcť k efektívnejšiemu využitiu silných stránok, k správnemu stanovaniu osobných, ale aj biznisových cieľov. Viac o sebarozvoji v podnikaní nám prezradil uznávaný kouč a mentor Dalibor Bednařík.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

2. pilier: Čo sa mení a ako vám to pomôže k vyššiemu dôchodku

Od júla 2023 začnú platiť zmeny v 2. pilieri, ktoré majú ľuďom pomôcť nasporiť si na dôchodok viac. Najväčšiu zmenu prinesú tým, ktorí od roku 2013 sporia v dlhopisovom fonde a o svoje úspory sa posledných 10 rokov nezaujímali. Ale zmena k lepšiemu čaká aj ľudí, ktorí sporia v akciových fondoch.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Ako funguje investovanie do akcií? Informácie a tipy pre začínajúcich investorov

Investovanie do akcií na akciovom trhu môže priniesť vysoké výnosy, ale zároveň je spojené s vysokým rizikom. Prečítajte si, ako investovanie do akcií funguje, na čo všetko by ste si mali dať pozor a na koho sa prípadne v tejto veci obrátiť.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

OVB je najskúsenejší nezávislý sprievodca klientov na ich ceste za lepším životom.

Rozhovor s Jaroslavom Vonkomerom, predsedom predstavenstva OVB Allfinanz Slovensko.