Skupina mladých ľudí v rozhovore - Blog OVB
Všetko o tvojich financiách

Náš blog

Tu sa dozviete všetko o financiách, dôchodkoch, poistení a kariére. Dáme vám užitočné tipy pre váš každodenný život, povieme vám o novinkách z finančného sveta a poskytneme pohľady do zákulisia OVB.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Ako správne poistiť dieťa a ako rodičov?

Slováci sa k finančnej ochrane svojho zdravia stavajú dlhodobo veľmi macošsky. Najlepšie to vyjadruje pomer predpísaného poistného (čiže sumy, ktorú za všetky poistenia zaplatíme ročne) k hrubému domácemu produktu (HDP). Kým napríklad v Česku ide o 2,92 %, u nás je to len 1,9 %. Je to však chyba, keďže vysoký počet vážnych úrazov a chorôb sa Slovákom nevyhýba o nič viac ako obyvateľom susedných krajín. V tomto blogu si rozoberieme, ako správne poistiť deti a ako dospelých, aby každého poistenie skutočne chránilo.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Optimalizovaním životného poistenia môžete aj ušetriť

V čase rastúcich cien každý z nás logicky hľadá, kde by mohol ušetriť. Mnohých pravdepodobne napadne zrušiť poistné zmluvy. Je to však skutočne dobrý nápad? Odpoveď je jasné „Nie“. Pre každého je dobré prehodnotiť, za čo sa oplatí platiť a za čo nie“. Za životnú poistku sa platiť oplatí, ale je dobré ju optimalizovať. Možno pri tom aj ušetríme. V tomto blogu si povieme ako.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Aká je ideálna splátka hypotéky alebo úveru?

Najjednoduchší spôsob, ako sa dostať k vlastnej nehnuteľnosti je hypotekárny úver. Pri dnešnej výške úrokov, ktoré v niektorých bankách začínajú už od 1,2 %, je výhodnejšie zobrať si úver, ako platiť nájom, ktorý je často vyšší ako splátka úveru.  

Mesačná splátka hypotéky môže zaťažiť rodinný rozpočet na dlhé roky. Viacerí sa ju preto snažia splatiť čo najskôr, a to aj za cenu toho, že mesačne platia vyššiu sumu.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Z tajného plánu úspešné rodinné podnikanie

Rodina Beňovcov z Kuchyne je krásnym príkladom toho, ako dobre nasmerovaná výchova môže viesť k úspešnému rodinnému podnikaniu, ktoré teší a motivuje skutočne celú rodinu. S podnikaním v OVB Allfinanz Slovensko začala najprv mama Eva Beňová, neskôr sa k nej pridal aj manžel. Do biznisu sa zapojili pred rokmi aj ich dvaja synovia Martin a Michal. Eva Beňová je dnes na pozícii okresnej vedúcej a jej starší syn Martin sa stal dokonca už okresným riaditeľom. V príjemnom rozhovore nám Beňovci prezradili veľa z pracovného, ale aj súkromného života.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

ESG fondy v portfóliu OVB

V tomto blogu nájdete v 10 otázkach a odpovediach užitočné informácie o ESG fondoch v portfóliu OVB. Odpovedá Odbor produktmanažmentu OVB Allfinanz Slovensko.

čo je inflácia

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Čo je inflácia a ako nás ovplyvňuje?

Čo je inflácia? S daným pojmom sa často stretávame v médiách. Viete, čo tento ekonomický pojem označuje a ako inflácia vplýva na vaše peniaze?

hypoteka pre živnostníka

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Hypotéka pre živnostníkov: Čím sa líši a ako ju získať?

Má to živnostník pri žiadosti o hypotéku naozaj ťažšie? Podľa čoho posudzujú banky poskytnutie hypotéky? Hypotéka a živnostník je spojenie, ktoré viacerých straší. Avšak získať ju ako živnostník dnes nemusí byť tak náročné. Prečítajte si o všetkom, čo ako živnostník pre získanie hypotéky potrebujete.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Čo sú ESG fondy a prečo sú budúcim trendom?

V tomto blogu sa dozviete, čo ESG vlastne je, čím sa líši od klasického investovania a pre koho by mohli byť investície s nálepkou ESG zaujímavé.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Čo sa bude meniť v 2. pilieri?

Ministerstvo práce už od jesene 2021 avizuje zásadné úpravy v 2. dôchodkovom pilieri. Pravdepodobne do konca tohto roka sa dočkáme ich schválenia s tým, že začnú platiť od januára 2023. V tomto článku si predstavíme kľúčové zmeny, ktoré čakajú sporiteľov v 2. pilieri.