Skupina mladých ľudí v rozhovore - Blog OVB
Všetko o tvojich financiách

Náš blog

Tu sa dozviete všetko o financiách, dôchodkoch, poistení a kariére. Dáme vám užitočné tipy pre váš každodenný život, povieme vám o novinkách z finančného sveta a poskytneme pohľady do zákulisia OVB.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Skúsenosti s OVB: Správne nastavené poistenie podporilo Andreu v ťažkých chvíľach

Skúsenosti s OVB pochádzajú z rôznorodých osudov. Andrei Pálešovej koncom roka 2019 diagnostikovali počas materskej dovolenky nádorové ochorenie. Neskôr absolvovala operáciu a následne náročnú liečbu, ktorá ju na niekoľko mesiacov vyradila z pracovnej činnosti. 

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Situácia na Ukrajine je ďalšou výzvou pre finančné trhy. Odborníci radia nepanikáriť a držať investičnú líniu

Spoločnosť OVB Allfinanz Slovensko opakovane odsúdila agresiu proti Ukrajine a vyjadrila solidaritu s jej obyvateľmi. Veľa klientov sa obáva o svoje investície do finančných produktov a pýta sa, ako s investovaním postupovať ďalej.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Odvody do 2. piliera sa od januára opäť o kúsok zvýšili. Skutočne to využijete však len vtedy, ak sporíte v rastovom fonde

Ako vždy od 1. januára počas posledných rokov, aj tento rok sa každému sporiteľovi o kúsok zdvihne suma, ktorú dostane z dôchodkového odvodu na svoj osobný účet. Aj keď ide o pozitívnu správu, tento samotný fakt nikoho takpovediac „nevytrhne z biedy“ pokiaľ ide o budúci dôchodok. Inak povedané, oveľa dôležitejšie ako tento drobný prírastok je to, ako máte 2. pilier nastavený a či investujete v perspektívnom rastovom alebo, naopak, v nevýkonnom garantovanom fonde.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Hodnota nehnuteľnosti rekordne zdražela každému, čím skôr treba zvýšiť poistnú sumu poistenia

Ceny nehnuteľností narástli koncom minulého roka o 22,1 %, čo bol najstrmší rast od roku 2008, tesne pred príchodom finančnej krízy. V súvislosti s prudkým rastom cien počas celého minulého roka sa intenzívne diskutuje o dosahoch na dostupnosť bývania. Bokom však ostáva otázka poistnej ochrany bývania. V tejto téme sme sa pozreli na to, čo rast cien znamená pre poistenie nehnuteľností a ako by sa majitelia domov a bytov mali chrániť.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Poznáte stav svojho dôchodkového účtu a fond, v ktorom sú vaše úspory?

Poradíme vám, ako rýchlo zistíte všetky dôležité informácie z 2. piliera a ako zmeníte fond či DSS.

Ak poznáte stav svojho bankového účtu a pravidelne si kontrolujete príjmy a výdavky, patríte medzi ľudí, ktorí zodpovedne pristupujú k svojim financiám. Avšak ešte oveľa dôležitejšie je kontrolovať si ročné výpisy od vašej správcovskej spoločnosti z 2. piliera a zaujímať sa o to, v ktorom fonde sa zhodnocujú vaše odvody. Mať prehľad o svojom sporení v 2. pilieri by mala byť absolútna samozrejmosť. Od týchto úspor totiž vo veľkej miere záleží, aký budete mať život na dôchodku.

Smejúce sa batoľa - Ušetrite deťom rozumne s detským sporiacim plánom

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Sporenie pre deti: Takto má sporenie pre deti zmysel

Na vzdelanie alebo ako zabezpečenie do budúcnosti: ak už v útlom veku začnete sporiť pre vlastné deti, krstné deti či vnúčatá, môžete aj malými príspevkami nasporiť nemalú sumu. Ako sa však oplatí sporiť deťom v časoch nízkych úrokov a vysokej inflácie?

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Úroky pri hypotékach rastú. Poradíme vám, čo v tejto situácii robiť

Predikcie o raste úrokov pri hypotékach sa potvrdili, prvé tri banky na Slovensku oznámili rast úrokových sadzieb. Je to ojedinelý krok, alebo sa máme pripraviť na plošné zdraženie hypoték? Čo robiť, ak hypotéku splácate alebo sa ešte len chystáte o ňu požiadať?

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Aj 2. pilier rozhodne o tom, aký život budete mať na dôchodku

Dôchodok od štátu z 1. piliera už dnes nestačí na dôstojný život. A do budúcnosti sa situácia ešte zhorší. Keďže na jedného dôchodcu bude prispievať výrazne menej pracujúcich a žiadna vláda zrejme nebude ochotná dramaticky zdvihnúť odvody, dôchodok z 1. piliera môže výrazne klesnúť. Preto je 2. pilier kľúčový a spolurozhodne o tom, ako si budete žiť na dôchodku.

| OVB Allfinanz Slovensko a.s.

Toto je 5 dôvodov, prečo je OVB vhodný partner pre riešenie dôchodku

OVB na Slovensku nielen najdlhšie pomáha ľuďom s osobnými financiami, ale ako jedna z mála spoločností sa poctivo venuje pravidelnému servisu klientov. V tomto blogu sme zhrnuli 5 dôvodov, prečo sme pre vás najlepším partnerom pre riešenie dôchodku.